Alan Rickman van ma a Google főoldalán

A Google mai logója Alan Rickman angol színészt és rendezőt ünnepli, aki 1987-ben ezen a napon lépett fel a Veszedelmes viszonyok című Broadway-darabban, amely nagyban hozzájárult karrierje beindításához.

A Google rendre előáll valamilyen ötletes emblémával (doodle) az ünnepek, jeles események alkalmával. Április 30-án, vagyis a mai napon a világ legnépszerűbb keresője Alan Rickman előtt tiszteleg, akinek a nevét örökre megőrzi a színpadi világ és a filmszakma.


A 2016-ban elhunyt színész számtalan színpadi darabban és nagysikerű produkcióban vállalt szerepet. Többek között ő volt a Die Hard, magyarul Drágán add az életed! főgonosza, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme nottinghami bírója és az Igazából szerelem Harryje, aki a titkárnőjével csalta meg a feleségét, akit Emma Thompson alakított. A színész legikonikusabb szerepe azonban minden kétséget kizáróan a Harry Potter-filmekhez köthető, amelyekben a morózus bájitaltanárt, Perselus Piton professzort formálta meg.

alan rickman google

Hat évvel a halála után tavaly októberben jelent meg angolul a színész naplóbejegyzéseiből összefűzött kötet, amelyről a mű kiadási jogait birtokló Canongate Kiadó korábban úgy nyilatkozott, hogy „minden eddiginél jobban bemutatja az igazi Alan Rickmant – a vicces, szenvedélyes, esetenként provokatív Rickmant –, újfajta betekintést nyújtva művészetébe”. Az Őrülten, mélyen – Alan Rickman naplói címmel megjelent kötet már magyarul is olvasható a Kossuth Kiadó gondozásában.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?