Nyár leégés nélkül: a Google bőrállapot-felmérővel turbózza fel a mobilokat

A Google azt állítja, hogy a Lens segíthet azonosítani a bőrbetegségeket.

Nincs is annál kellemesebb, mint mikor napfény cirógatja a bőrünket, csakhogy ha túl sok időt töltünk a napon, és nem védekezünk megfelelően az UV-sugarak ellen, nagyon komoly következményekkel kell számolnunk. A Google nemrégiben azzal állt elő, hogy bőrállapot-felmérőt rakott a Lens nevű szolgáltatásába, amely segíthet a bőrbetegségek felismerésében, különös tekintettel a különféle kiütésekre és az anyagjegy-elváltozásokra.


A Google bőrállapot-felmérőjének lényege, hogy a felhasználó lefényképezi az érintett bőrfelületet, majd feltölti a Lens-be, amely ezt követően olyan képeket mutat, melyek hasonlóak a beküldött bőrproblémához. Így lehetőség nyílik összehasonlítani a feltöltött bőrelváltozást más esetleges bőrbetegségekkel. A Google ugyanakkor megjegyzi: a Lens által nyújtott tájékoztatás nem hivatalos diagnózis, és nem helyettesíti az orvosi szakvizsgálatot.

google bőrbetegség
Fotó: Google

Sajnos a funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, de bízunk benne, hogy pozitív fogadtatás esetén előbb-utóbb más országok felhasználói is élvezhetik majd az előnyeit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?