Lamax Heroes General 1 vélemény: megéri megvenni ezt a gamer fejhallgatót?

Mit tud? Kinek jó? Mivel lehet használni? Hogy szól? Kinél válhat be? Íme a Lamax Heroes General 1!

Lamax Heroes General 1
Lamax Heroes General 1

Az alapvetően a játékosokat megcélzó, mikrofonnal ellátott, úgynevezett gamer fejhallgatók piszok népszerűek. A kínálat ebből fakadóan óriási, a választék az olcsó, igen egyszerű, de jó ergyán szóló daraboktól a méregdrága, minden földi jóval teletömött darabokig terjed. A Lamax Heroes General 1 egy tipikusan közép ligás termék, azaz nem ígér túlságosan sokat, hiányoznak belőle a csili-vili extrák, de ez az árán is meglátszik. Nézzük mit tud!


Dizájn/külső

Teljesen átlagos külsejű, szerencsére. Az alapszín fekete, amit némi zölddel dobtak fel, de egyáltalán nem gagyi, bazári a megjelenése, ellentétben sok mai, kegyetlenül ronda gamer fejhallgatóval. Nincsenek rajta tök felesleges LED-ek sem. Nem mondanánk, hogy ennél szebbet az életbe’ nem láttunk, de abszolút vállalható a külseje.

Lamax Heroes General 1

Összehajtható: Nem, ami annak lehet para, aki sokat vinné ide-oda, mert a hordozhatóságot az összecsukható-összehajtható kialakítás megkönnyíti.
Anyaghasználat: A fejpánt elvileg fémből van, a készülékházból készült. A fejpántot és a fülpárnákat műbőr fedi.
Tologatható hangszórók: Igen! A szokásoknak megfelelően a hangszórók tologathatóak fel-le bizonyos határokon belül a fejpánton, és ennek köszönhetően eltérő fejméretűek is használhatják.

Lamax Heroes General 1
Kábel: a 3,5 mm-es jack csatlakozóban végződő kábel sajna nem cserélhető. A vezetéket szövet borítja, ami nehezen gubancolódik, ami viszont remek. A kábel hossza 200 centi, ami bőven elég.
Hosszabbító: Van a dobozában egy másfél méteres hosszabbító kábel ráadásul.
Súly: 355 gramm, ez átlagos tömegnek számít ebben a termékkategóriában.

Kényelem

Szépen a fejre simul, nem lötyög. A fejpánt elosztja a súlyt, így a termék nem nyomja a fejet. Az ovális fülpárnák körülölelik a fület, nem nyomják azt, és megfelelően kizárják a külvilág zajait. Viszont nem szellőznek jól, hajlamosak befülledni, főleg ebben a dög melegben. Kár, hogy nem pakoltak a dobozába egy extra pár plüss fülpárnácskát.

Lamax Heroes General 1

A kábelen van egy vezérlőpanel, amely kényelmesen elérhető, akár vakon is. Ennek segítségével halkítható a mikrofon, illetve módosítható a hangerő is. Szuper, hogy ezt nem a hangszóróházra pakolták, mert a tapasztalataink szerint az a megoldás lényegesen nehézkesebb.

Bluetooth

Bluetooth és egyéb vezeték nélküli támogatás nincs. Csak a kábelen keresztül lehet rá tartalmakat eljuttatni.

Hangminőség

Az 53 mm-es, zárt hangszórókkal látták el a terméket, amely megkapta a cég BeatBass technológiáját is. A basszusokkal tényleg nincs baj, életerősen szépen szólnak. A hangerő is megfelelő, viszont a termék a finomabb részleteket hajlamos elkenni, a tisztasággal van probléma, és a végeredmény lehetne egy picit tisztább. A sztereó megteremtése hibátlan, a különféle mágikus térhatású humbugtól a gyártó szerencsére megkímélt ez esetben.

lamax gamer headset

Az érzékenység 100 dB +/- 4 dB, a hangerő kellően nagy. Mindent összevetve azt mondanánk, hogy hangminőség termén nem éri el azt a szintet, amit a high-end fülhallgatóktól kapunk, de az átlagos gamer haedsetek színvonalát simán hozza. Filmezésre, videózásra tök okés, de ha valaki kifejezetten zenehallgatásra keresne valami eszközt, akkor jobban teszi, ha másfelé keresgél.

Mikrofon

A mikrofon levehető egy mozdulattal. Egyébként meg felhajtható, lehajtható, ami igen jól jöhet, ha valaki falatozna vagy inna a használat közben. Az általa produkált hangminőség megfelelő, nem zajosodik, nincs sistergés vagy statikus zörej sem. Szóval a normális hangalapú kommunikációt biztosítja.

Mihez jó?

Mivel 3,5 mm-es szabványos analóg audió csatlakozót használ, olyan eszközökkel lehet együtt használni, amelyek ilyen típusú porttal rendelkeznek. Tehát például modern okostelefonnal jó eséllyel nem (vagy csak adapterrel együtt, ami elég tré megoldás), viszont számítógéppel, laptoppal, médialejátszóval, sok monitorral, játékkonzolokkal igen.

Ár

A Lamax Heroes General 1 25 000 forintba kerül, amennyit ma vidáman megér. Azt nem mondjuk, hogy ennél jobb gamer fülessel az életben nem találkoztunk, de azt igen, hogy egy korrekt, teljesen jól használható darab.

Kinek ajánljuk – Lamax Heroes General 1

– Megfizethető gamer fejhallgatót keres
– Alapvetően játékra, filmezésre keres fejhallgatót
– 3,5 mm-es analóg audió porton keresztül csatlakoztatná az eszközt
– Letisztult, finom külsejű mikrofonos fejhallgatóban gondolkodik

Kinek nem ajánljuk – Lamax Heroes General 1

– Bluetooth támogatású fejhallgatót keres
– Modern okostelefonnal használná az eszközt
– Figyelemfelkeltő külsejű, villantós gamer headsetre vágyik
– Zenehallgatásra keres fejhallgatót

Még több információ a Lamax Heroes General 1 mikrofonos fejhallgatóról a hivatalos weboldalon

 • Dizájn
  (4)
 • Kényelem
  (4)
 • Hangminőség
  (3.5)
 • Sokoldalúság
  (3)
 • Ár/érték arány
  (4.5)
3.8

Összegzés

A Lamax Heroes General 1 egy ízig-vérig középkategóriás mikrofonos fejhallgató. A hangminőség megfelelő, a dizájn teljesen rendben van, a kezelhetőség korrekt, az ár/érték arány kiváló.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?