Komoly lejtmenetben az európai mobileladások

11 éves mélypontra zuhantak az európai mobileladások, és ebben mi, fogyasztók vagyunk a hibásak.

Nem lehet azt mondani, hogy a mobiltelefonok piaca éppen a legjobb formáját hozná, hiszen 2023 második negyedévének számai ez elmúlt 11 év legrosszabb adatait mutatják. Ez azt jelenti, hogy az európai matek 12 százalékos csökkenést mutat az előző év hasonló időszakához képest. A Counter Research jelentése szerint ennek elsődleges oka, hogy a vásárlók lényegesen tovább tartják meg készülékeiket, mint tették azt korábban.


európai
Kép: 7T.co

Egyedül az orosz piac az, ami 4 százalékos növekedést mutat, de ez annak köszönhető, hogy az Ukrajnával folytatott háborúja piaci torzulásokat okoz. Jan Stryjak, a Counter Research munkatársa szerint azonban van némi fény az alagút végén. Úgy gondolja, hogy az iPhone, valamint a Samsung összecsukható készülékeinek közelgő megjelenése az értékesítési volumenek növekedését okozzák majd az elkövetkező negyedévekben. Ami pedig azt illeti, hogy lelassultak a lakossági telefoncserék, egyáltalán nem tekinthető annyira rossz történésnek, már amennyiben a klímavédelmet egy fontos szempontnak vesszük.

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?