Elég egyértelmű a Samsung ambíciója a 6G felé

A Samsung egy olyan spektrumsáv tesztelésére kért engedélyt, ami egyértelműen jelzi, hogy a vállalat a 6G felé kacsingat. 

A koreai cég az FCC engedélyét kéri a 12,7GHz-13,25GHz-es spektrumsávban végzett tesztek elvégzésére, ami egy lehetséges lépés a 6G-s ambícióinak megvalósítása felé. A Samsung Research America a texasi Planóban található irodái közelében lévő sávban történő adások tesztelésére nyújtott be dokumentumokat az FCC-hez. A vállalat nem említette az 5G vagy 6G technológiákat, de azt mondta, hogy „a következő generációs cellás berendezéseket” fogja értékelni, amelyek a többfelhasználós, többszörös bemenetű, többszörös kimenetű (MU-MIMO) technológiát használják. „A tesztek egyetlen prototípus bázisállomással és legfeljebb 32 mobilrádióval zajlanak majd” – írta a cég a bejelentésében. „A MU-MIMO működés lehetővé teszi több térbeli adatfolyam egyidejű használatát, hogy több felhasználó számára azonos idő- és frekvenciaerőforrásokat használjanak sugárzásra, növelve ezzel a hálózati kapacitást”.


Samsung
Kép: Fine Print Art

Más FCC-dokumentumokban a Samsung világossá tette elképzelését a 12,7 GHz-13,25 GHz-es spektrumsáv 6G-hez való felhasználásáról. „A Samsung teljes mértékben egyetért azzal, hogy a 12,7 GHz-es sávot újra kell hasznosítani a mobil szélessávú és egyéb kiterjesztett felhasználásra” – írta a vállalat egy másik, nemrégiben benyújtott FCC-beadványában. „A kezdeti tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy a 6G felhasználási esetek, például az XR [kiterjesztett valóság], a holografikus kommunikáció, valamint a közös kommunikáció és érzékelés spektrumigénye jelentősen megnövekszik”.” A vállalat hozzátette, hogy a széleskörű telepítésre vonatkozó feltételezések és körülmények alapján megállapították, hálózatonként 1 GHz spektrumra van szükség az XR és a holografikus kommunikációhoz, és hálózatonként 300-750 MHz sávszélességre a közös kommunikációhoz és érzékeléshez. A meglévő sávokat figyelembe véve a becsült további széleskörű spektrumszükséglet hálózatonként 500-750 MHz lehet a középsávban. A 12,7 GHz kulcsfontosságú előrelépést jelent majd ezen igény kielégítésében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?