A Vodafone továbbra is azt bizonygatja, hogy ők csak jót akarnak

Természetesen nem az itthoni, hiszen azt már megvette az állam, hanem az angol Vodafone. 

Korábban írtunk már arról, hogy a Vodafone UK egyesülne a Three UK-vel, ám ez egyelőre nem annyira tetszik a törvényhozóknak, mert többen is úgy vélik, hogy a lépés áremelkedést okozna. Eközben mindkét távközlési cég azt kommunikálja, hogy 15 milliárd fontos  fúziójuk a brit fogyasztók, az infrastruktúra és a munkahelyek javát szolgálja, miközben a törvényhozók a tervezett egyesülést vizsgálják.


A vállalatok ígéretet tettek arra, hogy 11 milliárd fontot fektet be egy 5G hálózat kiépítésébe Nagy-Britannia számára, annak érdekében, hogy a júniusban bejelentett egyesüléshez megszerezzék a politikusok, a szakszervezetek és a versenyhatóságok támogatását. A brit trösztellenes felügyelet a múlt héten kezdte meg az üzlet vizsgálatát, míg az üzleti és kereskedelmi bizottság törvényhozói kedden azt kérdezték, hogy mit jelentene az üzlet a munkahelyek számára.

„Úgy véljük, hogy az egyesülés következtében ténylegesen munkahelyek jönnek létre mind a hálózat kiépítése, mind az informatikai rendszerek létrehozása és támogatása, valamint az új hálózat fenntartása érdekében” – válaszolta Nicki Lyons, a Vodafone UK vállalati ügyekért és fenntarthatóságért felelős igazgatója. Elmondta, hogy egyelőre nem közölnek számokat, és elismerte, hogy a központi irodák megkettőződése problémát jelenthet. Eközben a Unite nevű szakszervezet kongatja a vészharangokat, mert szerintük a fúzió egyértelműen munkahelyek megszűnését fogja eredményezni.

vodafone
Kép: TelecomTV

A két vállalat képviselői egyébként azzal igyekeznek alátámasztani, hogy az egyesülés nem torzítja a piacot, mert szerintük a jelenlegi színpadon harmadik és negyedikként vannak jelen, és méretük kisebb, mint a két legnagyobb vállalaté. Ezek pedig a BT-hez tartozó EE és VM O2, valamint a Liberty Global (ami Telefonica tulajdon). Illetve figyelmeztettek, hogy az alku nélkül Nagy-Britannia 5G hálózata továbbra is lemaradna más európai nemzetekétől.

„Sem mi, sem a Vodafone nem tudunk külön-külön elegendő befektetést eszközölni ahhoz, hogy olyan típusú 5G hálózatot építsünk ki, amilyenre szükség van” – mondta David Hennessy, a Three műszaki igazgatója. A két vállalat már régóta tudja, hogy a tervezett fúzió a szabályozó hatóságok intenzív vizsgálatát fogják kiváltani, hiszen már korábban is kritika érte azokat az üzleteket, amelyek a főbb piacokon négyről háromra csökkentik a hálózatok számát. Stephen Lerner, a Three általános jogtanácsosa szerint azonban az egyesülés nem eredményezne áremelkedést a fogyasztók számára. „Nem tervezünk semmilyen áremelést” – mondta, és kifejtette, hogy az egyesült vállalat versenyképes árakat szeretne elérni, hogy biztosítsa a kiépíteni kívánt új kapacitások kihasználását.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?