Hivatalos: fizetős lesz a Twitter, mutatjuk, mennyibe fog kerülni

Az összeg ugyan nem kirívó, de ezzel olyan szolgáltatás válik fizetőssé az X-en (egykori Twitter), ami korábban teljesen ingyen volt. 

Nem a levegőbe beszélt Elon Musk, amikor azt mondta, hogy fizetőssé teszi az egész platformot. Az X nemrégiben közölte, hogy Not a Bot néven új előfizetéses szolgáltatást tesztel, ami lényegében olyan funkciókat tesz lehetővé az új felhasználók számára, ami korábban ingyen volt: ilyen például a bejegyzések közzététele, a válaszadás és a lájkolás.


Az előfizetéses csomagot egyelőre két országban, a Fülöp-szigeteken és Új-Zélandon tesztelik, ahol évi egy dollárt kell fizetni a szolgáltatásért. Az összeg ugyan nem nagy, de magában foglalja, hogy mostantól nem lehet csak úgy, ingyenesen regisztrálni az oldalra, aki pedig nem hajlandó megfizetni a jelképes összeget, az csak látogatóként lehet jelen – vagyis többek közt új bejegyzést sem tehet közzé a platformon.

Erre azért van szükség az X nagyfőnöke szerint, mert úgy véli, hogy a havidíj az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljanak a botoktól és hamis fiókoktól az oldalon. Musk korábban úgy nyilatkozott, hogy egy bot létrehozása szinte semmibe sem kerül, de „ha már fizetni kell néhány dollárt, vagy egy kisebb összeget a tagságért, akkor a botok tényleges költsége nagyon megugrik„.

Az előfizetéses szolgáltatás egyelőre csak az új felhasználókat érinti, de nem lennénk meglepve, ha idővel a már meglévő felhasználóktól is elvonnák az ingyenes megoldást. Ahogy az sem kizárt, hogy a jövőben nem csak a Fülöp-szigetek és Új-Zéland lakóinak, de további országok polgárainak is a zsebükbe kellene nyúlniuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?