Kezdhetnek félni a művészek? Spot, a robotkutya most éppen festeni tanul

A Boston Dynamics világsztárrá avanzsált robotkutyája hamarosan egy új képesség birtokába fog jutni, amit egy híres művész segítségével fog kibontakoztatni. 

A Boston Dynamics robotkutyája, Spot 2015-ben debütált, és azóta számtalan éles tesztben teljesített sikerrel, többek között rendőrségi bombakeresőként, valamint a kórházakban, a koronavírusos betegek ellátásában. Emellett számos más tevékenységeben is megmutatta már, hogy mit tud, többek között paintballozás, ugrálókötelezés és táncolás közben is láthattuk. Most pedig a művészeteké a főszerep.


Agnieszka Pilat művész karolta fel a Boston Dynamics robotkutyáit – egészen pontosan hármat közülük -, azzal a céllal, hogy kiképezze őket az akril festészet rejtelmeire – írja a The Guardian. A kutyák már decemberben bemutathatják újonnan szerzett képességeiket Melbourne-ben, a National Gallery of Victoria galériában.

A három Spot, név szerint Basia, Vanya és Bunny, a jövő héttől kezdik el a felkészülést egy olyan műteremben, amelyet kifejezetten a robotkutyák igényeit figyelembe véve állítottak fel.

Bár a Boston Dynamics robotkutyája rendkívül népszerű az interneten, sokan félnek attól, hogy a technológia rossz kezekbe kerülve komoly veszélyt jelent az emberiségre nézve. Az amerikai robotikai vállalat egyébként már a kezdetek kezdetén kiemelte, hogy csakis jótékony célokra szánják a robotot, így szigorúan tilos fegyverként vagy rakétatechnológia fejlesztésére felhasználni.

Ez persze nem akadályoz meg más cégeket abban, hogy ha úgy tartja kedvük, lángszórót szíjazzanak egy négylábú robot hátára, amely 30 méteres lángcsóvát képes kilövellni magából.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?