A Microsoft ejt egy bemetszést a játékos részlegen is

A Microsoft a 22 fős videojátékokkal foglalkozó kontingenséből 1 900 embernek mutat ajtót. 

A Microsoft ezen a héten 1900 alkalmazottat bocsát el az Activision Blizzardnál és az Xboxnál. A kirúgásra ítélt munkavállalók zöme a Blizzardtól kerülnek ki, de kerülnek közéjük X-boxosokból is. A leépítések a teljes Microsoft Gaming részleg nagyjából 8 százalékát teszik ki, amely összesen körülbelül 22 000 alkalmazottat foglalkoztat. Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója egy belső dokumentumban fájdalmas döntésnek nevezi az elbocsátásokat, majd néhány olyan gondolat jön, ami az utcára kerülő embereket biztosan nem deríti jobb kedvre.


microsoft

Ezek között olyan dolgok szerepelnek, mint az, hogy a vállalat hálás a munkájukért, és meg fogják kapni a törvények szerinti végkielégítésüket. Bár ez utóbbi azért ad némi vigaszt. Az óriáscég (ami több év után először ismét tudott a világ legértékesebbje lenni) legutóbb egy éve jelentett be nagy elbocsátásokat, amelyek 10 000 alkalmazottat érintenek. Egyébként nem csak a redmondi székhelyű cég az, amely elbocsátásokat alkamaz, hiszen ugyanezt teszi a Riot Games, a Google, a Discord, a Twitch, a Unity, az eBay és többen mások.

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?