A Huawei megkérdezte, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben

A fogyasztók egyre inkább olyan ételeket és italokat keresnek, amelyek a bélflóra egészségét és az immunrendszer működését támogatják, emellett olcsók és könnyen beszerezhetők – derül ki egy friss, több száz dietetikus közreműködésével készült felmérésből.

Egy, az április 7-ei Egészség világnapja előtt készült, az idei év táplálkozási trendjeit feltáró új kimutatás szerint a bélflóra egészségére és az immunrendszer erősítésére kiemelten figyelnek a fogyasztók az élelmiszerek vásárlásakor. A több mint ötszáz táplálkozási szakértő részvételével végzett felmérés szerint a közelmúlt tudományos kutatásai rávilágítottak arra, milyen előnyei vannak a bélrendszer egészséges működésének – akár javíthatja a hangulatot vagy segíthet a testsúly kontrollálásában is. Emiatt egyre többen érdeklődnek a bélflórát támogató ételek iránt. A COVID-19 járvány óta pedig a vásárlók továbbra is olyan élelmiszereket keresnek, amelyek hozzájárulnak az immunrendszerük erősítéséhez, de vásárláskor egyre fontosabb szerepet játszik a megfizethetőség és az elérhetőség is.


A felmérés emellett felsorolja a tíz legnépszerűbb szuperélelmiszert (superfood) is, amelyek a szakértők szerint a legkeresettebbek lesznek idén. A szuperélelmiszerek listáját a fermentált ételek (joghurt, kimchi, kombucha) vezetik, őket követi az áfonya, a különböző magvak (chia, kendermag), az avokádó, a diófélék, a zöld tea, a hüvelyesek (szárazborsó, bab, lencse, csicseriborsó), gombák, a hagyományos gabonafélék (quinoa, köles) és a lazac.

huawei felmérés egészség
Fotó: PIxabay

A táplálkozási szokások terén megfigyelhető növekvő egészségtudatosságnak köszönhetően a szuperélelmiszerek piaca a következő időszakban várhatóan drasztikusan nő: a 2021-ben 152 milliárd dollárra becsült szektor 2027-re az előrejelzések szerint további 41 százalékkal bővül.[2] Az emelkedéshez hozzájárul egyebek mellett az élelmiszerinnováció, valamint az életmódváltásra való törekvés.

Ezt a trendet erősíti a Huawei és az Ipsos nyolc európai országot vizsgáló kutatása is, amely szerint a megkérdezett európai válaszadók fele elégedetlen egészségi állapotával, és 91 százalékuk változtatni szeretne életmódjának legalább egy aspektusán. A tech vállalat szerint az egészségesebb szokások kialakításához az okosórák is hozzájárulhatnak, a Huawei Watch GT 4 óra (amit a TechWorld csapatának is volt szerencséje tesztelni) Maradjon Fit kalóriakezelő alkalmazásával például valós időben nyomon követhetők a kalóriabevitellel és súlycsökkentéssel kapcsolatos célok és eredmények, így hatékonyan támogathatja az egészségtudatosabb étkezési szokások kialakítását, az óra pedig kompatibilis iOS és Android készülékekkel is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?