Motorola Edge 50 Pro: nincsenek többé titkok

Már nem csak pletykákra lehet támaszkodni, ha a Motorola Edge 50 Pro kerül szóba. 

Elérkezett a Motorola új zászlóshajó-családjának bemutatkozása, melynek tagjaként az Edge 50 Pro kiválóan példázza a stílusos, és a burkolat alatt  is elég erős telefont. És ha már a külcsínről volt szó, említsük meg színválasztékot: Luxe Lavender, ami lila, és a kiemelten elegáns Black Beauty, ami értelemszerűen fekete. Mindkét verzió prémium érzést nyújtó vegán bőrrel van ellátva. Színben kissé vadabb a Moonlight, és nem az árnyalat miatt, hanem azért, mert nyomokban egyiptomi múmiára emlékeztet. Az Edge 50 Pro súlya 186 g, méretei 161,23 x 72,4 x 8,19 mm, így ezekkel a dimenziókkal 6,7 hüvelykes 144 Hz-es pOLED kijelzője van Super HD felbontással és HDR10+ tanúsítvánnyal.


Ilyen a múmiahangulatú Moonlight szín – kép: Phone Arena

Az Edge 50 Pro és a Moto AI 

A mesterséges intelligencia a telefon számos funkciójánál jelen van, a kamerafunkcióktól (a képminőség terén elért fejlesztésekkel) a navigációig és a keresésig. A  Google Fotókban használni lehet majd a Magic Editor, a Magic Eraser, a Photo Unblur és más szórakoztató AI eszközök formájában. Emellett néhány speciális, kameraközpontú Moto AI funkció is jellemzi az eszközt ami szintén a mesterséges intelligencia segítségével lehetséges. Lássuk, mik ezek:

Photo Enhancement Engine: az AI több felvételi mód beállításait alkalmazza a legjobb felvétel érdekében;
Adaptív stabilizálás: az AI meghatározza a mozgás sebességét és beállítja a stabilizációs szintet;
Automatikus fókuszkövetés: az AI-t használja a téma fókuszban tartásához;
Stílus szinkronizálás: öltözködési stílus kiterjesztése a készülékre a ruhán lévő mintáról készült kép feltöltésével,
Hosszú expozíciós mód: az AI a mozgás és a fény kreatív megörökítéséhez is segítő kezet nyújt.

Kamera és hardver

A motorháztető alatt a Motorola Edge 50 Pro a Snapdragon 7 Gen 3 chipet használja, ami felső középkategóriás, és bőven alkalmas a legtöbb feladatra, beleértve a játékokat, a nagy felbontású videókat és a gyors fájlátvitelt. A telefon 12 GB RAM-mal van felszerelve, amihez 512 GB tárhely tartozik. A működéshez szükséges elektromosságot egy 4500 mAh-s akkumulátor adja, amit 125 W-os TurboPower vezetékes, vagy  50 W-os Turbo Power vezeték nélküli töltéssel lehet visszahozni az életbe, ha lemerült.

edge 50 pro
Kép: Phone Arena

Kamerák terén egy nagyon széles rekesznyílással (f/1,4) ellátott 50 megapixeles főegységgel van felszerelve, amit egy 10MP-es 3x teleobjektív OIS (optikai képstabilizátor), valamint egy 13MP-es ultraszéles látószögű kamera, egészít ki. Makrofotózásnál három centiről készíthetünk felvételeket.

Ár és elérhetőség

Az Edge 50 Pro 699 eurós (szűk 280 ezer forint) kezdőárral lesz elérhető az európai piacokon. Bár számunkra kevésbé fontos, de megjelenik a kiválasztott latin-amerikai piacokon, köztük Brazíliában, Chilében, Kolumbiában és Mexikóban, valamint Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben is. Nem tudni még, hogy az említett területeken mikor számíthatunk a felbukkanására.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?