Sony Xperia 1 VI: szinte már biztos az identitásváltás

Nem sok idő van a Sony Xperia 1 VI megjelenéséig, de már most egyértelműnek tűnnek azok az alapvető változtatások, amelyektől a gyártó a telefon népszerűségének növekedését várja. 

Ahogy a korábbi pletykák is jelezték, a Sony eltekint a 21:9-es képaránytól egy 19,5:9-es képernyő kedvéért. A tippek szerint az Xperia 1 VI kijelzője 1,5-szer fényesebb lesz, mint elődjéé, ami szintén követi a jelenlegi trendet. Az eszközt a jelek szerint a Snapdragon 8 Gen 3 fogja hajtani, ami már várható volt, tekintve, hogy az Xperia 1V a Snapdragon 8 Gen 2-t kapta. A készüléket továbbfejlesztett hűtőrendszerrel fogják felfegyverezni, amely fokozott hőeloszlással és párologtató kamrával gondoskodik arról, hogy ne melegedjen túl.


A kiszivárgott infók szerint az Xperia 1 VI belsejében egy 5000 mAh-s akkumulátor lesz, amely elvileg kétnapnyi üzemidőt kínál, és akár négy évet is kibír (és ez manapság érdem). Megtartja a hármas kamerarendszert egy 24 mm-es főobjektívvel, egy 16 mm-es ultraszéles lencsével és egy továbbfejlesztett 85 mm-170 mm-es, akár 7x-es zoommal rendelkező teleobjektívvel. A tavalyi évhez hasonlóan a fő kamera is Exmor T érzékelővel büszkélkedhet. A legújabb képfeldolgozási technológia segítségével az elsődleges egység állítólag képes lesz olyan fotókat készíteni, amelyek a teljes méretű kamerákéval egyenrangúak lesznek. A készülék támogatni fogja a makrófotózást is.

xperia 1 VI
Kép: OnLeaks

A Sony a Photography Pro, Videography Pro és Cinema Pro alkalmazásokat is egy alkalmazásba olvaszthatja össze. Ez az Alpha sorozatú fényképezőgépek applikációját fogja mintázni, és néhány funkciót is átvesz, köztük a „pózbecslési” technológiát, amely akkor jöhet jól, ha a téma nincs jól látható helyen. Lesz egy új Video Creator alkalmazás is, amely segít videókat készíteni a meglévő képek és klipek felhasználásával. Az Xperia 1 VI a pletykák szerint nagy teljesítményű audiochipet és áramköri fejlesztéseket is tartalmaz majd, amelyek jobb hangélményt tesznek lehetővé. A hangprofilt a Sony szakértői hangolják majd a jobb basszus és tisztább hangzás érdekében. Marad a 3,5 mm-es jack csatlakozó is.

A telefon a tippek szerint olyan játékközpontú funkciókkal is rendelkezik majd, mint a 240 Hz-es érintésérzékelési sebesség, az állítható fehéregyensúly, és az FPS optimalizáló. A jelentés szerint a hátlap matt textúrázott üveggel, oldalai pedig finom résekkel lesznek ellátva, ami biztonságos fogást tesz lehetővé. Fekete és platinaezüst árnyalatokban érkezik majd, és a dedikált kamerakapcsoló gomb megmarad. A telefon bemutatójára május 17-én kerül sor.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?