Saját mesterséges intelligenciát fejleszt Kína egyik legnagyobb szexbaba-gyártója

Mesterséges intelligenciával akarják felturbózni a nőutánzó gépeket Kínában. 

A South China Morning Post számolt be arról, hogy a Starpery nevű shenzeni cég, amely az ország egyik legnagyobb szexbaba-gyártója, saját nagy nyelvi modellt fejleszt.  Bár nem ez az első alkalom, hogy MI-vel ruháznának fel egy szexbabát, a Starpery vezérigazgatója, Evan Lee azt mondta, hogy az idén augusztusban polcokra kerülő új modellek egészen új szintet képviselnek majd.


A mesterséges intelligencia modellekkel hajtott és szenzorokkal felszerelt szexbabák új generációja mozdulatokkal és beszéddel egyaránt képes reagálni, ezzel jelentősen javítva a felhasználói élményt, mivel az érzelmi kapcsolatokra összpontosít, nem csupán az alapvető társalgási képességekre” – mondta Lee. Hogy egészen pontosan milyen új képességeikről van szó, nem tudni, a cég nem részletezte, hogy mire lesznek képesek a nagy nyelvi modellel feltuningolt babák.

Bár a szexrobotok kapcsán számos súlyos etikai kérdés merülhet fel, egyes gyártók szerint 2050-re olyannyira széles körben elterjedt eszközzé válhatnak a szintetikus partnerek, hogy az átlagemberek már gyakrabban folytathatnak szexuális kapcsolatot gépekkel, mint más emberekkel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?