Óriási változások a mobilpiacon – Jön fel Kína, mint a talajvíz

Az egyik legnagyobb közvéleménykutató szerint olyan szegmensben is élre tört Kína, ami eddig Korea fennhatósága alá tartozott.

összehajtható mobil kijelző
Változik a piac

Az Omdia nevű piackutató cég felmérései szerint a kínai kijelzőgyártók gyors fejlődést értek el a mobilokba szánt összecsukható OLED panelek előállítása terén. Konkértan a várakozásaik azok, hogy 2024 első felében több kínai összehajtható OLED mobil képernyő készül, mint koreai.

összehajtható mobil kijelző
Jönnek fel a kínai gyártók: Forrás OLED-Info.com

Az Omdia előrejelzése szerint 2024 első felében a Samsung Display 5,7 millió, míg a kínai gyártók 6,4 millió panelt gyártanak majd. A piac gyorsan növekedni fog, a 2021-es 10,7 millió egységről 2024-re 30 millió panelre. A piacvezető továbbra is a Samsung (47% 2024H1-ben), ezt követi a BOE (40%), a Visionox (9%) és a TCL CSoT ( 4%).


Motorola Razr 40 Ultra
Motorola telefon összecsukható kijelzővel.

A közelmúltban Kínában láthattuk, hogy az összecsukható OLED-gyártók új technológiákat vezettek be, mint például az LTPO hátlapot, a Touch on TFE-t, a VRR-t, a magas fényerőt, az ultravékony összehajtható üveget és még sok mást. Ezek az újítások hozzájárultak a vezető kínai márkák (köztük a Huawei, Honor, Motorola, Oppo, Vivo, Xiaomi és mások) összecsukható telefonjainak új sorozatához, amelyeket sikeresen vezettek be a piacra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?