Tetszetős külsőt kap a tízéves Chrome böngésző

A Chrome rendszeresen kap kisebb-nagyobb változásokat eredményező frissítéseket, azonban a tízéves évforduló alkalmával egy nagyobb, külsőt és belsőt is érintő csomag várható.


Tíz éves a legnépszerűbb böngésző

A böngésző kezelőfelülete, minden platformon változik. A lapok lekerekített sarkokat kapnak, ami állítólag azért jó, mert így jobban szem előtt lesznek az ikonok. Az új felület egyébként is kevésbé sarkos, változik a színpaletta és újabb funkciók is megjelennek. A mobilos változatok sem maradnak érintetlen; az iOS-verzió eszköztára a lap aljára kerül, hogy könnyebb legyen elérni. A fejlesztők a munkafolyamatok meggyorsítása érdekében, egyesítették a címsort és a keresősávot. Okos funkció, hogy a rendszer figyeli a megnyitott oldalakat, s új keresés alkalmával automatikusan oda irányít.

Az újdonságok közé tartoznak azok a funkciók, amelyek egyszerűsítik és biztonságosabbá tehetik az online ügyintézést. A Google frissítette a jelszókezelőt és javította az automatikus kitöltés funkciót. A böngésző a frissítést követően az új fiókokhoz képes biztonságos jelszavakat generálni, ráadásként el is menti azokat, így a Chrome használatával bármilyen eszközről, biztonságosan elérhetők a különböző szolgáltatások. A külső mellett természetesen a motorháztető alatt is változnak a dolgok, többek között távol tarthatók a tolakodó hirdetések, számos biztonságot érintő intézkedés is történt, javul a memóriahasználat és a teljesítmény.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?