Mindenhol ugrásra készen vár az Amazon Alexa

Az Amazon azt tervezi, hogy az egyelőre főként szórakoztató-elektronikai eszközökbe integrált személyi asszisztenst további termékekben is elérhetővé teszi.


Nyolc eszköz várható

Az Amazon nem is vacakol túl sokat, mert még az éven nyolc újabb, hangutasításnak engedelmeskedő terméket kíván bemutatni. Az újdonságok között konyhai eszközök, autóban használható erősítő vagy hálózati vevő is szerepel; a vállalat szemlátomást azokra a helyekre fókuszál, ahol az emberek a legtöbb időt töltik. Érdekes, hogy az Alexa asszisztens eredetileg mellékes projekt volt, mára pedig az egyik legnépszerűbb technológia.

A beharangozott eszközök közül a legizgalmasabb újdonságnak az Alexa vezérelt mikrohullámú sütő ígérkezik, ami átrendezheti a konyhai gépek piacát. Persze az Amazon nem először lépi át a konyhák küszöbét, hiszen korábban több neves gyártóval is együttműködött, de a hírek szerint most a saját fejlesztésű háztartási gépeken a sor. Ha jobban belegondolunk az ötlet korántsem elvetélt, hiszen ki ne álmodott volna arról, hogy útban a fürdőszoba felé bekurjant a konyhába, hogy visszafelé, már egy erős fekete fogadja.

A mikrohullámú sütő az AmazonBasics vonalat erősíti majd, mintegy hatvan dollárért lehet hozzájutni. A készülék az Alexa Connect Kit (Bluetooth Low Energy és Wi-Fi modul) segítségével hajtja végre az utasításokat, amely lehetővé teszi, hogy kommunikáljon a meglévő Echo eszközökkel. A készülék nem rendelkezik teljes körű Alexa funkciókkal, tehát az időjárásról felesleges kérdezgetni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?