Úgy tűnik a Razer odafigyelt a visszajelzésekre, mert a Razer Phone 2 éppen a kritikus területeken javult a legtöbbet. Az új játékos telefonra nagyobb teljesítmény és jobb képalkotás jellemző, ráadásul vízálló és vezeték nélküli töltést is kapunk.

Mindenkinek egy kis plusz

A Razer Phone 2 (800 USD) külső tekintetében nem sokat változott. Maradt a szögletes forma, de a hátlap már üvegből készült, ami a vezeték nélküli töltés elengedhetetlen feltétele. A készülék továbbra is 5,7 hüvelykes (1440×2560 képpontos) IGZO kijelzőt visel, aminek védelmét ötödik generációs Gorilla üvegre bízták. A panel 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, ugyanakkor a fényerőt jelentősen megnövelték (650 nit), így a telefon erős fényben is remekül használható.

A burkolat alatt Snapdragon 845 chipset lapul. Az operatív memória ezúttal is 8 GB, adattárolásra pedig 64 GB tárhely szolgál, ami tovább (1 TB) bővíthető. A megfelelő üzemi körülményekről gőzkamrás hűtőrendszer gondoskodik. A telefonra sztereó hangszórók kerültek, amelyek hangzásán javítottak és a Dolby Atmos támogatás is a csomagba került. A 4000 mAh kapacitású telep nagyobb üzemidőt biztosít jó hír, hogy a Quick Charge 4+ gyorstöltés miatt az etetés rövidebb ideig tart.

A Razer Phone 2 az elődjénél sokkal jobb minőségű fotók készítésére ad lehetőséget. A hátlapra 12 megapixeles (f/1.75) főkamera, s egy 12 megapixeles (f/2.6) telefotós lencse került, míg előre 8 megapixeles (f/2.0) kamerát pakoltak a mérnökök. Bár a rendszer számszerű specifikációja nem változott a Sony IMX érzékelők a képminőség javulását hozták magukkal. Az Android 8.1 rendszert futtató telefon védelméről a hátoldalon elhelyezett ujjlenyomat-érzékelő gondoskodik, s ugyan jack csatlakozó nincs, de programozható RGB világítást azt kapunk.