A Samsung Galaxy S10 szerencsés esetben már január végén befuthat, ráadásul rögtön három változatban.

Már az alapváltozat is erősnek ígérkezik

A Samsung Galaxy S10 mindhárom változatát Infinity-O kijelzővel szerelik, ami az előlapi kamerának vágott nyílás formájára utal. Egyes hírek szerint a Samsung már dolgozik azon, miként lehet az előlapi kamerát a kijelző mögé pakolni, amivel valószínűleg vége is lehet a szenzorszigetek tündöklésének. A különböző változatok esetében még annyi eltérés várható, hogy a legolcsóbb modellbe épített kijelző oldala nem lesz lekerekítve.

A nagyobb változatok közös jellemzője a kijelzőbe ágyazott (ultrahangos) ujjlenyomat-érzékelő, sajnos a kisebbik modellbe költséghatékonyság miatt ez sem kerül bele. A belépő készülék esetében a szenzor valószínűleg a korábbi gyakorlatnak megfelelően a bekapcsolásra szolgáló gombba kerül.

Az alapmodell hátoldalára várhatóan két lencse kerül, míg a többi készülék három (standard, széles, tele) szenzort dolgoztat majd. A Samsung Galaxy S10 alapváltozatának burkolata alatt Snapdragon 845 lapka duruzsol majd, 4 GB operatív memória és 64 GB méretű tároló mellett. A nagyobb telefonokba szánt, vadonatúj chipet a Samsung a mai napon leplezi le, előzetesen annyit lehet tudni, hogy a lapka borzasztó erős, s komoly szerep jut majd a mesterséges intelligenciának.