A különös kamera ötlete Isaac Blankensimth tervező és Eddie Cohen fotós fejéből pattant ki. A páros olyan eszközt akart létrehozni, ami jól használható fényméréshez és amivel egyszerű tesztfotókat készíteni.

A tervezők egy veterán Hasselblad 500 C/M és Fujifilm Instax 9 fényképezőgépet egyesítettek, hogy kihasználhassák az előbbi képminőségét, valamint az utóbbi hatékonyságát. Mivel a klasszikus masinába való film meglehetősen drága mulatság, elsődleges cél egy kompakt, költséghatékony tesztgép létrehozása volt.

Első lépésként mindkét kamerát darabokra szedték, majd meg kellett oldani, hogy az instant film közelebb kerüljön a Hasselblad expozíciós síkjához. Blankensmith végül az Instax teljes kilépő mechanizmusát lecserélte, egy saját tervezésű és gyártású megoldásra, amelyet lézerrel szabott a megfelelő méretűre. Az egyedi alkatrész segítségével a két gép tökéletesen illeszkedik egymáshoz, s hibátlanul működik együtt. A hibrid gépet stúdió és szabadtéri környezetben egyaránt tesztelték, kifejezetten kedvező eredménnyel.