A dupla ágyakban a párok nem ritkán a fekhely szélére szorítják ki egymást, ami nem túl pihentető. A FORD intelligens ágya, egyedi szállítószalag-technológiát alkalmazva rendezi a sorokat, így biztosítva a nyugodt éjszakát.

A Ford Interventions projekt célja olyan technológiák fejlesztése, amelyek segítenek megoldást találni a mindennapok problémáira. A nyugodt éjszaka kulcsfontosságú a nappali teljesítőképesség szempontjából, de akadnak olyan emberek, akik mellett nehéz a pihenés. Az intelligens ágy nyomásérzékelő szenzorokat használ, amiket a matrac alatt helyeztek el. A kikapcsolható érzékelők folyamatosan figyelik az alvók mozgását. Amint valaki a másik oldal felé veszi az irányt, egy integrált szalag óvatosan a saját felére tessékeli a vándort.

A megoldás hasonló elvet követ, mint a sávelhagyást felügyelő rendszer, amely folyamatosan ellenőrzi, hogy a jármű párhuzamosan halad-e a sáv határaival. Amennyiben a rendszer úgy érzi, hogy a jármű valamelyik irányban kitörni készül, hangjelzéssel figyelmeztet vagy a kormány finom korrekciójával igazít az útirányon. A FORD megoldása érdekes, de egyelőre csak kísérleti modellről van szó, tehát egy ideig még maradnak a kevésbé kifinomult (lökdösés, könyöklés vagy rugdosás) módszerek.