Új mobil lapkákat jelentett be a Qualcomm

A Snapdragon 730G, 730 és 665 chipsetek a zászlóshajókban természetes funkciók egy részét emelik át a középkategóriás telefonokba. A Qualcomm újdonságai előre láthatóan az év közepétől jelenthetnek meg a konkrét eszközökben.


A Snapdragon 730 chipset, nyolc darab Kryo 470 magot dolgoztat, amik mellett Adreno 618 GPU teljesít szolgálatot. A lapkán többek között a gyártó negyedik generációs AI processzora, illetve a Spectra 350 elnevezésű képfeldolgozó egység, valamint egy X15 LTE (800 Mbps) modem kapott helyet. A lapka az elődnél (710) gyorsabban képes az AI folyamatokat futtatni, támogatást nyújt a tripla kamerarendszereknek, támogatja a 4K videofelvételeket és kevesebb energiával is beéri. A Qualcomm Snapdragon 730G játékos verzió, ami 15 százalékkal nagyobb teljesítménnyel, térhatású hangok támogatásával, egy ún. jank reducer funkcióval és csalás elleni bővítménnyel járul hozzá a zökkenőmentes játékélményhez.

A Snapdragon 655 lapka a középkategória alsóházát hivatott kiszolgálni. A nyolcmagos chip Kryo 260 magokat dolgoztat, amikhez Adreno 610 grafikus gyorsítót társítottak. Ez a lapka is fejlett AI támogatást biztosít és legfeljebb három kamera kezelésére képes. A hálózati kapcsolatokat X12 LTE (600 Mbps) modem biztosítja. A lapkák hivatalos referencia értékei egyelőre nem ismertek, de a méréseket az elkövetkezendő pár hétben biztosan megejtik az illetékesek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?