A néhány éve alapított kínai SwellPro az elmúlt években több repülő eszközt is piacra dobott, azonban a társaság először tervezett olyan drónt, amit a vízen is lehet használni.

A négy rotoros SPRY speciálisan szigetelt motorokkal és teljesen vízálló burkolattal rendelkezik. A gép testét úgy alakították, hogy vízre téve a felszínen maradjon és a nagyobb hullámzásban is képes legyen felvételek készítésére. A nagy teljesítményű motorok, akár 70 km/óra sebességre is felgyorsíthatják az eszközt, s elegendő tartalékkal szolgálnak pl. szelesebb időben. A drón orrába egy Sony 1/2.3 hüvelykes CMOS érzékelő, valamint egy nagy felbontású objektív került, amiket egy tökéletesen záró polikarbonát burkolat alatt helyeztek el. A kupola a képalkotást nem befolyásoló transzparens bevonatot kapott, amely segít a túlzó fényvisszaverődések tompításában.

A rendszer 12 MP felbontású fotók és 4K (30 fps) videók rögzítésére alkalmas. A géphez speciális, apró képernyővel ellátott vízálló kontroller tartozik, amin a mozgatásért felelős karokon kívül, csupán néhány kapcsoló és vállgomb található. Az eszköz alkalmazáson (SPRY App) keresztül elérhető intelligens funkciókkal (egygombos indítás, orbitális pályára állítás, autonóm navigáció és hazahívás) is rendelkezik. Az elkészült felvételek SD kártyára menthetők, illetve WiFi kapcsolaton keresztül küldhetők a kiválasztott tárolóra, vagy eszközre.