Kezded unni a drónokat? Itt a MetaFly!

A MetaFly egy távvezérelhető bionikus szerkezet, amely szinte tökéletesen képes utánozni, egy igazi madár vagy rovar mozgását.


Az izgága szerkezet ötlete Edwin van Ruymbeke, francia mérnök fejéből pattant ki, aki hosszú évek óta a biomimetika lelkes kutatója. A bionika névvel is illetett tudományág képviselői (biológusok, kémikusok és mérnökök) olyan dolgokat lesnek el az állat- és növényvilágból, amelyek hatékonyságát az evolúció tesztelte, s amik átültethetők a mindennapok gyakorlatába. A mindössze 10 gramm súlyú, 19 cm hosszú és 29 cm szárnyszélességű gépecske rendkívül mozgékony, s akár 18 km/órás sebességet is képes elérni.

https://youtu.be/r_1er08Tt-0

A szénszálból, kristályos polimerből és polipropilénből épített eszköz hatótávolsága száz méter. A kétcsatornás távvezérlő egészen összetett mozgások kivitelezését is lehetővé teszi, szerencsére vannak lábak és mechanikus védelem, így a kezdők sem törik össze az első kanyar után az apróságot. A szerkezetet, egy speciális hűtéssel ellátott motor hajtja, amit hibrid lítium-polimer akkumulátor táplál. Egy töltésre tizenkét percet kell szánni, ami aztán nyolc perces repülési időt biztosít.

A MetaFly gyártásának beindításához jelenleg a Kickstarteren zajlik a gyűjtés, de már most sikerült jelentősen meghaladni a megcélzott támogatási összeget. Az első kereskedelmi darabokat szeptemberre ígéri az alkotó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?