A Huawei motoros előlapi kamerával szerelt újdonsága, egyelőre csak a spanyol és olasz piacot boldogítja, de a készülék várhatóan idehaza is felbukkan majd.

A nyúlánk telefon tizenhatmillió szín megjelenítésére képes, FHD+ felbontású LCD TFT (6,59 hüvelyk) kijelzőt visel. A panel szinte a teljes előlapot uralja, homogenitását semmi nem töri meg, hála a gondosan elrejtett előlapi kamerának. A burkolat alatt HiSilicon Kirin 710F lapka kapott helyet az operatív memória 4 GB és kapunk, egy 64 GB kapacitású (bővíthető) integrált tárolót is.

A készülékházból előpattanó szigeten 16 megapixeles (f/2.2) kamera trónol, míg a telefon hátoldalán 16 megapixeles (f/1.8) főkamera és 2 megapixeles segéd feszít. A nagyobbacska házba 4000 mAh kapacitású, USB-C konnektoron keresztül tölthető akkumulátor került, gyors etetésre a leírás szerint nincs lehetőség. A rendszer Android Pie alapokra húzott EMUI 9.0, míg a készülék védelméről hátlapi ujjlenyomat-olvasó gondosodik. A Huawei P smart Z telefon 280 eurós áron mutatkozott be.