Az Onkyo Corporation bejelentése szerint a vállalat AV részlege a jövőben a Sound United irányítása alatt dolgozik tovább. A közlemény szerint a két társaság előzetes megállapodást kötött, amit várhatóan júniusban véglegesítenek.

Az Onkyo hetven éve meghatározó szereplője az audió-videó piacnak, amely többek között annak köszönhető, hogy a vállalat rugalmasan igazodott a felhasználói igényekhez. A társaság az elsők között épített a digitális technológiákat eszközeibe és összedolgozott Japán legnagyobb elektronikai és autóipari vállalataival. A társaság pár éve megszerezte a Pioneer AV szekcióját, amivel a hordozható eszközök (fejhallgatók, digitális lejátszók) piacára is bebocsátást nyert.

A jelenlegi megállapodás csupán az otthoni (home) felhasználásra szánt termékcsoportokat, azon belül az Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite is Integra márkákat érinti. A patinás márka remélhetőleg jó kezekbe és illusztris társaságba kerül, ugyanis a DEI Holdings tulajdonában lévő Sound United a Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, HEOS, Classé és Boston Acoustics márkákat is birtokolja.