Kicsit bulváros a cím, de tényleg arról van szó, hogy a Microsoft uralkodója mosolyogva közölte, mit nem kellett volna elengednie. 

Talán mindenki emlékszik még arra, hogy a Microsoft is megpróbálkozott a mobiltelefonok piacán érvényesülni, de a projekt nem volt túl hosszú életű, és a Windows Phone egész gyorsan tűnt el a süllyesztőben, mint ahogyan a Windows Mobile is.

A szoftverek világában, különösen a platformoknál olyan a piac, hogy a győztes mindent visz

Így vélekedett Bill Gates azzal kapcsolatban, hogy a legnagyobb hiba, amit elkövetett, hogy a Microsoft nem lett az, ami most az Android, tehát nem az egyetlen alternatíva az Apple ellen.

Forrás: Politico

A Google 2005-ben vásárolta meg az Androidot 50 millió dollárért, és a korábbi vezérigazgató, Eric Schmidt elismerte, akkoriban leginkább arra koncentráltak, hogy a Microsoftot kiüssék a piacról a korai Windows Mobile próbálkozásával. Schmidt azt is elmondta, hogy abban az időben tényleg azon aggódtak, hogy a redmondi cég mobilos elképzelése sikeres lesz.

Egy korai Androidos mobil
Forrás: Computerworld.com

Az, hogy Gates szerint mindez az ő hibája, annyiban fura, hogy korábban Steve Ballmert okolta mindenki a kudarcért, aki túl sokáig nevetett az iPhone-on azért, mert azon nincs hagyományos billentyűzet, miközben a világ gyorsan rácuppant az érintőképernyőre, de Ballmer erre későn reagált. Ettől függetlenül a lényeg tényleg az, hogy a Microsoft számára a mobilos piac teljesen elúszott, de van még éppen elég olyan platform, ahol érvényesülni tudnak.

Címkép: 1&1 IONOS

ForrásThe Verge