Íme a QLED tévé, aminek cserélhető a kerete!

A Samsung The Frame a világ egyik legegyedibb tévéje ez nem is lehet kérdés! Na de milyen a képminőség? Hogy szól? Mi a helyzet a kezeléssel? Az extra funkciókkal? Megnéztük, kipróbáltuk, és annak is utána jártunk, hogy kinél válhat be!


Samsung The Frame

A Samsung különféle egyedi megoldásaival, termékeivel és szolgáltatásaival folyamatosan új utakat keres, az egyébként is igen változatos televíziós iparágban. A pár évvel ezelőtt bemutatott The Frame fantázianevű tévével az volt a céljuk, hogy egy olyan készüléket alkossanak meg, amely akár össze is téveszthető egy igazi festménnyel, képpel. Ez a koncepció megnyilvánul a készülék külsejében, és a belső tulajdonságaiban egyaránt, és ennek köszönhetően egy totálisan egyedi tv született meg. A The Frame koncepció jött, látott és győzött, amit bizonyít, hogy idén már Magyarországra is megérkezett a harmadik generáció, amely már QLED technológiára épül, és amely ráadásul már hagyományos kereskedésekben is megvásárolható.

Külső

Kialakítás: Lapos, sík.
Dizájn: Manapság a trend az, hogy minél vékonyabb, keskenyebb legyen a televíziók kávája, hogy minél kevésbé legyen feltűnő. Azonban a Frame esetében a Samsung szembement a divattal, és kifejezetten vastag, hangsúlyos kerettel látta el a terméket. Pontosan azért, hogy minél jobban hasonlítson egy “rendes” képre. Ráadásul ez a keret mágnessel kapcsolódik a készülékházhoz, ebből fakadóan igen könnyen eltávolítható, és cserélhető. A gyári sötétszürke helyett így felpattintható rá fehér, világos- illetve sötétbarna kiegészítő is, azaz a televízió külseje bizonyos keretek között személyre szabható! Ez a megoldás abszolút unikumnak számít jelenleg a piacon, és még ennél is fontosabb, hogy a The Frame nem csak egyedi, hanem jól is néz ki, hiszen az összhatás kifejezetten ízléses lett.


Falra akasztható: Igen, a tv mellé ingyenesen járó konzolnak köszönhetően hézagmentesen simul a függőleges felületre.
Állványon: Igen, hagyományos talpakra is tehető, sőt vásárolható hozzá egy speciális tartószerkezet, ami leginkább egy háromlábú festőállványra hasonlít.
Csatlakozók: Egy könnyen elrejthető külső dobozon (One Connect Box) kaptak helyet, a ki- és bemenetek (4 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, net, optikai digitális audió, CI+ ) amely egyetlen vékony kábellel csatlakozik a képernyőhöz (az áramot is ezen keresztül kapja). Magyarul el lehet felejteni a tévéből előkígyózó kábelrengeteget, ami egyértelműen jót tesz a megjelenésének.
Státusszimbólumként használható: Mi az hogy? Nagyon is!

Képminőség

Paneltechnológia: 10 bites, QLED, Edge-LED háttérvilágítással.
Felbontás: 4K, 3840×2160 képpont. Egészen 2018 őszéig, az első, egyébként szintén Samsung 8K felbukkanásáig ez volt a legnagyobb elérhető felbontás.
Kontrasztarány: A QLED paneltechnológia rendkívül nagy, valós kontrasztarány elérését teszi lehetővé. E tv esetében ez az érték ~4500:1. A kép tehát kellően kontrasztos!
Színpontosság: Megfelelő beállítások mellett a tónusok természetesek, valósághűek, a megadott standardoktól csak nagyon minimális mértékben térnek el, ezáltal a The Frame akár profi grafikai munkára is használható. A színek egyébként gyönyörűek, ragyogóak, élettel teliek. Ez a QLED egyik nagy előnye a hagyományos LED LCD-hez, képest. És így tehát e The Frame tv itt magasan felülmúlja elődjét.


Mozgásmegjelenítés: Nem hibátlan. Médiaboxból érkező tv adásoknál, egyes videófájloknál megfigyelhető nagyon enyhe akadozás néha. Ezen valamennyire lehet segíteni az Auto Motion Plus technológia bekapcsolásával, amely virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé, és gyakorlatilag tökéletesen képes orvosolni a hibákat.
Zajosodás: Nem jellemző, de egyes tv adásoknál előfordulhat. A Zajcsökkentés funkció bekapcsolásával mérsékelhető.
Betekintési szög: Egész jó, de nem hibátlan. 165-170 fokos szögből már érzékelhető a tónusok fakulása, a szaturáció változása. De az is igaz, hogy ennyire kiszorított pozícióból azért már ritkán néz bárki televíziót.


Felhősödés: Nem jellemző, azaz egyáltalán nem látni a háttérvilágítás egyenetlen eloszlásából fakadó felhőket, foltokat a képernyőn.
Input lag: 15,7 ms! Nagyon-nagyon jó érték, így a tv bátran használható játékra is!
HDR: A Samsung The Frame támogatja a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak megjelenítését. És mivel a maximális fényerő eléri az 1000 nitet, ezért a HDR hatás nagyon látványos! Ez megint a QLED technológiának köszönhető egyébként.

Beégésveszély: Nincs

Hang

Hangrendszer: 2.2 csatornás, 40 wattos, beépített mélysugárzós, de rejtett hangszórókat használó integrált rendszer.
Hangminőség: Az átlagosnál jobb, de nem tökéletes. A basszusokból alig hallani valamit, a dinamika nem túl meggyőző, és a sztereó hangtér átlagos nézési távolságból nem érzékelhető.
Hanghibák: Nincsenek.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen. Egy jobb hangprojektor, vagy házimozi szett jobb hangminőséget produkál.

Kezelés, okostévé

Okostévé rendszer: Tizen SmartHub
Magyarul tud: Igen
Alkalmazások száma: Kb. 180 darab. A fontos alkalmazások (Netflix, YouTube, Amazon stb.) nem hiányoznak!
Médialejátszó alkalmazás: Van, előre telepített. Csak rá kell dugni az USB-n keresztül a pendrive-ot, merevlemezt, máris lehet nézni a filmeket, képeket, és hallgatni a zeneszámokat.
Böngésző: Van.
Távirányító: Vékony, dizájnos, de kevés gombot tartalmaz.
USB-n keresztül csatlakoztatott vezérlőeszközök: Használatuk támogatott.
Távirányító helyett mobil: Támogatott.

Extrák

Művészeti mód: Egy adatbázisban megtalálható művészeti alkotások, rajzok, festmények, illusztrációk jeleníthetőek meg a képernyőn, úgy, mintha azok papírra, vászonra készültek volna. Emellett természetesen saját képeinket, fotóinkat is megjeleníthetjük itt. Ez egy iszonyú látványos funkció, amelyet mindenki imádhat, aki szereti a képzőművészeteket. Tényleg olyan az összhatás, mintha „igazi” képeket látnánk, ráadásul a már említett adatbázisban egy csomó híres alkotás is megtalálható, amelyeket így (értelemszerűen a replikáikat) a lakásunkba, házunkba varázsolhatunk.


Képernyőtükrözés: Kompatibilis számítógépek, telefonok, tabletek kijelzője tükrözhető a képernyőn.
Bluetooth: A BT támogatású hangeszközökre vezeték nélkül kilőhető a hang. Nagyon hasznos.
Beépített használati utasítás: Van. Jól használható.

Ár

43″ (QE43LS03RAUXXHQLED): 399 900 forint
49″ (QE49LS03RAUXXHQLED): 499 900 forint
55″ (QE55LS03RAUXXHQLED): 599 900 forint
65″ (QE65LS03RAUXXHQLED): 799.900- forint
A Samsung The Frame nem olcsó, de az is tény, hogy egy különleges tv, amely tudásával is kiemelkedik a nagy átlagból, így az ár nem mondható eltúlzottnak, vagy ördöginek. A felső kategóriás tévék ma ennyibe kerülnek!

Kinek ajánljuk – Samsung The Frame

– A képzőművészetek rajongója.
– Különleges, egyedi televíziót szeretne.
– Szeretné a tévéjének külsejét olykor megváltoztatni.
– Fontos neki a magas kontraszt és a pontos színmegjelenítés.
– Tart a beégéstől.
– 4K tévére van szüksége.
– Fontosak a szép, látványos, ragyogó színek, és a jó HDR.
– Játékra is használná a tévéjét.

Kinek nem ajánljuk – Samsung The Frame

– OLED tévét akar.
– Hétköznapi, jellegtelen tévét szeretne.
– Fontos számára az alacsony ár.
– Kiemelkedő hangminőséget vár a televíziótól.

Még több információ a Samsung The Frame tévéről a vállalat hivatalos weboldalán

 • Képminőség
  (4)
 • Hangminőség
  (4)
 • Kezelés
  (4)
 • Dizájn
  (5)
 • Ár/érték arány
  (3.5)
 • Hűha faktor
  (5)
4.3

Összegzés

A Samsung The Frame tévé egy egyedülálló tv, jó kép- és hangminőséggel, normális kezelhetőséggel, különleges külsővel, és egészen hasznos extra funkciókkal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?