8K tévék, MicroLED kijelzők, 3 kijelzős telefon, high-end ágyúk, hordozható cuccok, 8K kamerák, konyhai terminátorok a listánkon!

Már csak néhányat kell aludni, hiszen szeptember hatodikán kezdődik a technológiai iparág egyik legfontosabb partija, az IFA kiállítás Berlinben. A cégek a szokásoknak megfelelően titkolóznak, de néhány részlet már kiszivárgott, és persze a pletykák is pörögnek ezerrel, azzal kapcsolatban, hogy milyen innovatív, világmegváltó termékeket fognak kiállítani. Mi ezeket várjuk a legjobban, ezekre vagyunk igazán kíváncsiak, és persze semmi sem biztos, de nagyon reméljük, hogy néhányat azért majd meg tudunk nézni közelről, élőben.

Samsung MicroLED kijelző + 8K tévék

Az köztudott, hogy a Samsung sikeresen dolgozik a Micro LED vagy más néven Valódi LED kijelzőtechnológián. Állítólag idén elkezdik árulni az otthonokba szánt változatot, ami akár komolyan felkavarhatja a tévépiacot. Ha tényleg így lesz, akkor az IFA-ra jó eséllyel kiviszik ezt az emberi méretű megjelenítőt, amire NAGYON kíváncsiak vagyunk. Láttuk már korábban az üzleti felhasználóknak szánt változatot, és az iszonyú meggyőző volt. Emellett a dél-koreai cég biztos kipakol majd rengeteg 8K QLED televíziót is, és nem lennénk meglepve, ha felbukkanna néhány új modell is.

Kihajtható telefonok

Korábban úgy tűnt, hogy az idei év egyik nagy slágere lehet a kihajtható telefon, de valahogy mindenki megcsúszott a fejlesztéssel. Viszont most úgy tűnik, hogy őszre talán sikerülhet megoldani a problémákat, és több nagy cég is színre lép a végleges változattal. Mi személy szerint a Samsungban és a Huaweiben bízunk nagyon. Sőt, rajtuk kívül az LG is odapakolhat egy sújtó termékkel, hiszen egy videó arról tanúskodik, hogy a cég egy három kijelzős (!!) mobillal készül a rendezvényre. Hát piszok kíváncsiak vagyunk!

A Huawei tv

Mi is megírtuk, hogy a Huawei konszern végül bemutatta első televízióját, a Honor Smart modellt. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy ezt elviszik Berlinbe is. Az előzetes infók alapján kifejezetten ígéretesnek tűnik a kis drága, de hát a pudding próbája az evés…

Intelligens porszívó

Az Electrolux az elmúlt néhány évben mindig bemutatott valamilyen durva robotporszívós újdonságot az eseményen. Így jó esély van rá, hogy idén is letesznek az asztalra, illetve pontosan a padlóra, valami meghökkentőt. Mi azt tippeljük, hogy a 3D integrált kamerarendszert fejlesztették tovább, és megkezdték a mesterséges intelligencia technológia integrálását e termékcsoportba.

Sony Walkman

Idén negyven éves a legendás Walkman! Az életünket fel merjük tenni rá (majdnem…), hogy a Sony egy ekkora ziccert nem fog kihagyni, és villant valamilyen über hordozható audiólejátszót, hogy megemlékezzen erről a jeles eseményről. És ezek után az sem lenne meglepő, ha egy speciális fejhallgatóval is előrukkolnának, pont, mint negyven éve azzal a klasszikus, könnyű fülessel, amit a kazettás Walkman mellé adtak.

8K OLED

Tavaly már láttuk a világ első 8K OLED tévéjének prototípusát, és az LG tavaszi spanyolországi rendezvényén egy módosított változatot is megnézhettünk. A tervek szerint idén piacra dobják néhány országban a modellt, úgyhogy az IFA-ra tuti kiviszik a végleges verziót. A 88 inches, exkluzív képfeldolgozó chippel megtámogatott monstrum biztos ütni fog, ez nem is lehet kérdés!

Hamvaiból feltámadt hifi óriás

28 éve vonult ki a Braun az hifi világból, de a cég a közelmúltban a cég úgy döntött, hogy visszatér erre a területre, hogy elfoglalja régi trónját. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ezt mégis hogyan, milyen eszközökkel óhajtják megejteni, mert hát három dekád alatt rengeteget változtak a dolgok. Ha komolyan gondolják a visszatérést, akkor valami nagy durranással kell előállniuk, mert az elmúlt időszakban azért a név is szépen megkopott… Mindenesetre azt ígérték, hogy az IFA után okosabbak leszünk, hiszen Berlinben felvonultatják a fegyerarzenált.

Sharp QLED, Sharp OLED

A világ egyik legnagyobb tech konglomerátuma önti a pénzt a Sharpba, a felvásárolt japán cég, pedig szuper kis fejlesztésekkel hálálja meg. A külföldi netes fórumokon csiripelő kismadarak azt hirdetik, hogy a cég elindult a kvantumpontos LED LCD, azaz röviden a QLED technológia irányába, és az IFA-n már be is mutatják első ilyen televíziójukat. Ez pedig ismerve a márka 8K iránti elkötelezettségét, jó eséllyel egy extrém nagy felbontású készülék lesz. Emellett a Sharp arról is ismert, hogy gőzerővel dolgozik a mobil eszközökbe szánt OLED megjelenítőkön. Nem lenne meglepő, ha a tavalyi évhez hasonlóan idén is előállnának e téren is valami újdonsággal, mondjuk egy hajlított kijelzővel.

8K kamerák

A 8K elterjedésének egyik legnagyobb gátja, hogy egyszerűen nincs elég tartalom. A jelenleginél jóval több ÉS olcsóbb 8K felbontású kamerára van szükség. A hírek szerint számos kisebb-nagyobb cég mozgolódik ezen a területen, és száz százalék, hogy a legújabb fejlesztéseiket be is fogják mutatni az IFA 2019- eseményen. Mi konkrétan a RED-től és a Sharptól várjuk a legnagyobb durranást, de nem lenne meglepő az sem, ha valamelyik tradicionális fényképezőgyártó robbantana valamilyen durva eszközzel.

TV durva hangrendszerrel

A Philips a Bowers & Wilkins nevű high end audio céggel együtt fejlesztette ki új csúcstévéjét, amibe brutál hangrendszer került. Az előzetes infók alapján a monumentális állványon nyugvó termék akkorát üt élőben, mint Erdei Zsolti fénykorában. A Philips meg is ígérte, hogy elviszi az IFA-ra, ki is állítja, úgyhogy ezt biztosan meg fogjuk nézni magunknak, és erre biztatunk mindenki mást is!