Szülői felügyelet és családi mix a megújuló Spotify Family-ben

A Spotify Family csomag eddig lényegében egy spórolási lehetőség volt, egy felhasználónak ugyanis 4,99 euró a szolgáltatás díja, míg a családi csomagért maximum 6 felhasználóig összesen 7,99 eurót kellett fizetni. Ez a felállás most sem változik meg, de a csomag kapott néhány új funkciót, például egy olyat, amivel a szülők gyakorolhatnak némi kontrollt a gyerekek zenei választásaira.

A jelszóval védett explicit tartalomszűrőt a családi csomag „főnöke” állíthatja majd be a gyerekek fiókjaiban, akik így nem tudnak majd olyan zenét lejátszani, ami megkapta az explicit plecsnit a szolgáltatótól. Persze jó kérdés, hogy így mi marad majd a lejátszási listákban, ugyanis nem teljesen egyértelmű, hogy mi alapján kapja meg valami ezt a minősítést. Ahogy az is kérdéses, hogy van-e értelme egy ilyen tiltásnak egyetlen csatornán a kismillió közül, ahol a gyerekek tudnak zenét hallgatni.


Akárhogy is, a Family Hub-ból (ahol az összes családi beállítás elérhető, itt lehet például hozzáadni és törölni is a felhasználókat) kezelhető funkció mellett egy meglehetősen érdekesnek ígérkező újdonság is érkezik. A Family Mix egy olyan lejátszási lista lesz, ami a megosztott előfizetés összes felhasználójának zenehallgatási szokásai alapján készül majd el. Ezen remekül elfér majd egymás mellett az opera, a metál, a funky és bármi más, azonban őszinte kíváncsiság tölt el azt illetően, hogy mégis ki fogja majd ezt elejétől a végéig, tekergetés nélkül végighallgatni…

A Spotify Family új funkciói elsőként Írországban jelennek meg a mai nap során, majd „hamarosan” megérkeznek a többi olyan országba is, ahol a csomag elérhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?