Végre itt a Jézus szimulátor!

Teljesen jogos, hogy az ünnepek közeledtével szót ejtsünk a Jézus szimulátorról, melynek talán legfontosabb eleme a „vízből bort” trükk. 

Számos fura szimulátor látott napvilágot az elmúlt években, így többek között műthettünk, kipróbálhattuk egy kecske viszontagságos hétköznapjait, vagy éppen egy beszélő ember nyelvévé válhattunk. Ám a PlayWay alkotása, az „I am Jesus Christ” vagyis „Én vagyok Jézus Krisztus” egész merész, hiszen vallási vizekre evez. A játék az Újszövetséget dolgozza fel, kezdve a Jordán-folyótól, egészen a keresztre feszítést követő feltámadásig. Természetesen előzetes is van a Jézus szimulátorból, melyben többek között a vak nő gyógyítását (Máté 21:14), valamint a vízen járást (Márk 4:41) láthatjuk. Roppant érdekes!


A dolog hétköznapi szempontból is érdekesen hangzik, de véleményes lehet, hogy a vallásos emberek miként viszonyulnak a témához. Mert azt már tudjuk, hogy vannak kényes témák a modern hétköznapokban, és olykor a legártatlanabb szándékot vagy megközelítést is támadásnak veszik azok a csoportok, akiket érint. Ugyanakkor fontos lehet, hogy így a nem hívő emberek is betekintést nyerhetnek a bibliai eseményekbe, és FPS-módban végigélni a keresztre feszítést, tényleg érdekes élmény lehet. A Jézus szimulátor már megtalálható a Steamen, de megjelenési dátumhoz még nincs konkrétum írva, illetve az ára sem ismert. Ettől függetlenül láthatunk videót és képeket, így mindenki eldöntheti, hogy mennyire érdekli a termék.

Címkép: Steam 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?