A Samsung a saját bőrén is tapasztalja, hogy milyen kifutószéllel érkezik a következő generáció, de vélhetően nem is bánják.

Korábban már láthattuk, hogy egy akkora cég, mint a Samsung, min tud meglepődni. Például a nem várt érdeklődésen, ami a Samsung Galaxy Foldot jellemezte. Most pedig ismét azt tapasztalják, hogy a várakozásokat is felülmúlják bizonyos készülékek eladási számai. De ne titokzatoskodjunk, a lényeg, hogy a cég 6,7 millió 5G-képes telefont adott el 2019-ben. Habár ez a szám az értékesítések globális olvasztótégelyében hangyányira törpül, mégis sokkal nagyobb, mint amit a koreai gyártó az IFA 2019-en prognosztizált. Akkor ugyanis mindössze kétmilliós eladásnál tartott, és összesen négymilliósra tette az egész éves értékesítést.

Samsung Galaxy Note 10+, Kép: TechCrunch

A Samsung szerint a 6,7 millió a gazdára talált 5G telefonok 53,9 százaléka, ennek tükrében pedig igen érdekes lesz a 2020-as év. A 2019-es telefonok jelentős része még nem tartalmazta az 5G-t, vagy ha mégis, akkor elég borsos áron. A Qualcomm következő nagy dobása, a Snapdragon 865 processzor azonban már kötelezően elvárja az 5G-t minden gyártó zászlóshajójától, így az megkerülhetetlen lesz. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve nem kell majd külön 5G jelzésű modellt vásárolni, hanem elég lesz például sima Samsung Galaxy S11-et, vagy Note 11-et. Természetesen az alapértelmezett 5G-képesség a cég számára komolyabb konkurenciát jelent majd, mint 2019-ben, de sebaj, nekünk, mint felhasználóknak, a versenyhelyzet csak jót jelent.

Címkép: Fool