A Xiaomi szerint ezért kemény dió a 100 wattos gyorstöltés

A Xiaomi már tavaly márciusban megvillantotta a 100 wattos Super Charge Turbo gyorstöltési rendszerét, amely egy 4000 mAh-s akkut mindössze 17 perc alatt képes feltölteni. 

Ez a technológia azóta sem érkezett meg a piacra, és most már azt is tudjuk, hogy miért. Lu Weibing, a Xiaomi alelnöke maga árulta el, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a fejlesztések során.


Problémát jelent ugyanis az akkumulátor kapacitásvesztése: az akkuk nem szeretik a hőt, a 100 wattos töltés pedig 20 százalékkal nagyobb kapacitásvesztést okoz, mint a 30 wattos. Technikai akadály, hogy ultramagas feszültség használatára van szükség, és teljesítménybeli, hogy a Xiaomi fenntartható megoldást akar, nem csak villantani.

Emellett dolgoznak a többkörös biztonsági óvintézkedéseken, hogy a technológia használata biztonságos legyen. Fontolgatják továbbá a kompatibilis töltők témáját és a vezeték nélküli lehetőségeket. Azt pedig nem tudni, hogy konkrétan mikor jöhet olyan Xiaomi mobil, ami már 100 wattos töltést kínál.

Fotó: Gizchina

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?