Honor Band 5 és Magic Watch készülékek

Az utóbbi hetekben sokan változtattak eddig közepesen, vagy akár nagyon aktív életükön és töltenek jelentősen több időt otthonaikban. Az új helyzet mindenkit máshogy érint, abban azonban egyetértés van, hogy célszerű a bezártság során is odafigyelni a testmozgásra – már amennyire a körülmények ezt lehetővé teszik. A különféle viselhető okoseszközök – például a világszerte egyre előrébb törő Honor okoskarkötői és órái – hasznos segítőtársak lehetnek abban, hogy reális képet kapjunk arról, hogy mennyire is voltunk aktívak, és így alkalmazkodhassunk a kialakult helyzethez.

Ahogy egyre nő az igény az otthon is könnyen megoldható különféle gyakorlatokra, egyre több edző és oktató helyezi át a programjait az online térbe. Az önkéntes karantént választók számára tehát amellett, hogy mégis jógázni kezdjenek el, vagy valami pörgősebb megoldást válasszanak, csak annyi marad kérdésként, hogy milyen eszközzel kövessék nyomon az aktivitásaikat. Momentán ráadásul a költséghatékonyság fontossága is előtérbe került, ezért is jöhet jókor a Honor tavaszi akciója.

Okoskiegészítők a motivációhoz és az edzések követéséhez

A legtöbb viselhető okoseszközön alapvetően a napi hat-tízezer lépés van beállítva célként. Bár sok vita volt az utóbbi években, hogy mire is elég ezt a mennyiséget lelépdelni, saját tapasztalatból mégis tényként mondhatom el, hogy az ettől való elmaradás bizony hatékonyan motivál arra, hogy más módon pótoljam az itt kieső aktivitást. Nap végén pedig jó érzés látni, hogy egy-egy otthoni edzés mennyit dobott az elégetett kalóriák számán.

A pulzusmérés (amit a kategóriájában egyik legjobb Honor Band 5 épp úgy tud, mint a márka szuper üzemidőt produkáló okosórája, a MagicWatch 2) szintén jól jön, ha pontosabb képet akarunk kapni arról, hogy az ez alapján meghatározott öt zóna közül melyikben mennyi időt töltöttünk, de a véroxigénszint mérés és a kalóriaszámlálás is hozzájárulhat ahhoz, hogy teljesebb képet kapjunk az aktivitásunkról.

Nyugodalmas jó éjszakát!

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy az edzések csak egy részét képezik az egészséges életmódnak, és a táplálkozásra még csak-csak odafigyelnek, ám az alvás mennyiségére és minőségére már kevésbé. A Band 5 és a MagicWatch 2 szerencsére e tekintetben is hasznos információkat gyűjtöget a pihenéssel töltött órák közben, amelyeket ébredés után a Huawei Health alkalmazásban lehet ellenőrizni. Az pedig kifejezetten hasznos, hogy nem csak megnézni tudjuk ezeket az adatokat, hanem tippeket is kaphatunk arra vonatkozóan, hogy miként tudunk javítani az alvásunk minőségén.

A Honor viselhető okoseszközei

Kipihenten nem csak a közérzet lesz jobb, hanem az edzések is hatékonyabbak lehetnek, főleg, ha megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb mozgásformát. A Honor ebben a saját instagram csatornáján is igyekszik segíteni, de az internet széltében-hosszában tele van a legkülönbözőbb lehetőségekkel. Éppen ezért érdemes rászánni az időt arra, hogy kitapasztaljuk, melyik az az otthoni edzésterv, ami igazán testhezálló.

Band vagy óra – melyiket válasszam?

Azoknak, akik eleve óra rajongók, a bal csuklója általában foglalt, így inkább a Band 5 lehet a megoldás a már felsorolt tulajdonságok miatt, és persze azért is, mert ezen az eszközön keresztül a telefon előhalászása nélkül lecsekkolhatják a különféle értesítéseket. A megjelenése egyszerűbb, és sokkal inkább sportkiegészítőnek néz ki, mint bármi másnak, ráadásul a férfi/női vonalat is csak a karpántok eltérő színe választja el egymástól.

A MagicWatch 2 mindent tud, amit a Band 5, amihez további extra funkciók, a cserélhető szíjaknak köszönhetően pedig sokkal jelentősebb testreszabhatóság is társul, a sportos mellett pedig az elegáns is besorolhat a jelzők közé, akár be is előzve azt. Mindemellett ebben a kütyüben már beépített GPS és saját memória is van, így a hozzá csatlakoztatott fülessel együtt a kedvenc zenéidre mehetsz futni úgy, hogy a telefonodat nyugodtan otthon hagyhatod. Ráadásként pedig két méretben, különböző színekben kapható, így a hölgyek nyugodtan választhatják a minimálisan kevesebbet tudó, ám a keskenyebb csuklóhoz jelentősen jobban passzoló 42 mm-es verziót a valóban hatalmas 46-os helyett.

Az akciós termékeket az EMAG és az Extreme Digital kínálatában szerezheted be!