Szuper gyorstöltés: 15 perc alatt tölti fel a mobilt egy gyártó

Holnap érkezik az Oppo 125 wattos  töltője, előtte a Vivo gamermárkája azért mutatott egy 120 wattosat. Ez szuper gyorstöltés a javából!

Július 15-én mutatja be az Oppo a hajmeresztő, 125 wattos gyorstöltési rendszerét. A Vivo gamermárkája, az iQOO azonban nem várt addig, és Kínában már be is mutatta a Super FlashCharge 120 wattos verzióját. Ez a szó szerint szuper gyorstöltés már augusztusban debütálhat a piacon. Egy 4000 mAh-s akkumulátort 15 perc alatt teljesen feltölt a rendszer, vagyis kétszer gyorsabb, mint a jelenlegi legjobb 65 wattos megoldás az Oppo Find X2 Próban.


Szuper gyorstöltés

Stílusos módon maga a bemutató is 15 percig tartott, addig, amíg a mobil feltöltött. Miért nem olvad szét a telefon és a töltő? Az akkumulátorcellákat speciálisan helyezték el, így 5 perc alatt 50 százalékra töltődnek. A 20V/6A-t 10A/12V-re alakítják át, két egyforma 5A/12V áramköröm töltenek két 2000 mAh-s akkut. Ehhez extra hűtés és grafitrétegek is szükségesek az alaplap és a hőterhelés elleni védelem miatt. Augusztusban pedig jön az első mobil, ami már 120 wattal tölt.

Mindez pedig azt jelzi, hogy végre szintet léphetünk e téren. Lehet, hogy lassan elfelejthetjük a hosszas várakozást, amíg a telefon megtelik energiával? Nagyon jó lenne! És persze az is, ha ezen technológiák megjelennének más termékcsaládokban is.

Fotó: GSMArena

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?