Nemrégiben élőben demózta a 125 wattos gyorstöltés technológiáját az Oppo.

Gyorsan megugrott a telefonok gyorstöltési rátája az elmúlt években, a kínai gyártó legújabb dobbantásáról pedig már jó ideje hallani, amely mellett nagyon úgy tűnik, hogy el fog törpülni a korábban, általuk kifejlesztett 65 wattos eljárás.

Az Oppo azután, hogy bemutatta a 125 wattos gyorstöltési rendszerét, egy kínai rendezvényen demózta is, hogy mire képes az új technológia. A demóhoz használt mobil 4000 mAh-s akkumulátorát 5 perc alatt sikerült 0 százalékról 41 százalékra feltölteni, 20 perc alatt pedig 100 százalékra. A tavalyi, 65 wattos SuperVOOC 2.0-nak ehhez még 30 percre volt szüksége.

Miért nem kétszer olyan gyors, ha 65 helyett 125 wattos? A töltés vége felé erősen visszaveszi az adapter a töltési sebességet azért, hogy védje a hőterheléstől, továbbá megvédje az akkut. A hőmérsékleti szenzorok számát 4-rőpl 10-re emelte a támogatott mobiloknál az Oppo, az akku 40 Cesluis-fok fölé soha nem melegedhet. Az adapterek pedig 128-bites titkosítással védenek attól, hogy egy hacker új firmware-t flasheljen a töltőre.

Az adapter egyébként 10 perc alatt is képes egy 4000 mAh-s akkut teljesen feltölteni, de az energiaforrás védelme érdekében a későbbi szakaszban visszaveszik a sebességet. A sorozatgyártás elkezdődött, így reméljük mihamarabb jönnek majd az első 125 wattos gyorstöltés-technológiával felszerelt Oppo-mobilok.

Fotó: Oppo