Blogolt a mesterséges intelligencia, azt hitték ember írta

A Hacker News-on megjelent írás elképesztő sikert aratott az olvasók körében, akiknek halvány lila fogalmuk sem volt, hogy mesterséges intelligencia kreálta a szöveget. 

Egy egyetemista mesterséges intelligencia szöveggenerátorral hozott létre blogposztokat, amelynek egyike olyan népszerűvé vált, hogy a Hacker News egyik legmagasabbra értékelt írása lett.


Liam Porr az OpenAI GPT-3 szöveggenerátorát használta fel az írásaihoz, a mit sem sejtő olvasóknak pedig fogalmuk sem volt, hogy a többnyire önsegítésről és termelékenységről szóló cikkeket ki írta. Az írások népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy általuk az egyetemista több ezer feliratkozót szerzett magának.

A mesterséges intelligencia legnagyobb sikert kiváltó írása még júliusban jelent meg, és a hatékony munkához adott benne tanácsokat és tippeket.

mesterséges intelligencia
Forrás: Singularity Hub

Az írás 71 kommentet is kapott, amelyben az emberek tetszésüket fejezték a szöveg tartalmával kapcsolatban. Akadtak azonban olyanok is, akik megsejtettek valamit a szöveg eredetét illetően, ám őket kegyetlenül lepontozták a többiek. Egy-két embernek tehát szemet szúrt az írás „valódisága’, ám a többség mit sem sejtett.

Az OpenAI által kifejlesztett GPT-3 júliusban vált hozzáférhető magán bétaverzió formájában néhány fejlesztő számára. Napjainkban ez a legfejlettebb szöveggenerátor, amely különböző stílusú szövegek megalkotására is képes, és ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az általa készített írások már vetekednek az emberi munkával is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?