A Wall Street farkasa osztogat befektetési tanácsokat

Jordan Belfort legújabb videósorozatával segíteni szeretne az amatőr befektetőknek. 

Akinek esetleg nem lenne ismerős Jordan Belfort neve, annak segítsünk: ő az az amerikai tőzsdeügynök és bróker, aki hamis értékpapírokkal való kereskedés és különböző csalások útján, 21 millió dollárt keresett, és nem mellesleg róla készült A Wall Street farkasa című film is. Belfort középtávon sikeresnek mondható pénzember volt, ugyanis pályafutását a 80-as években kezdte, és csak 1999-ben tartóztatták le, ahol mindent bevallott: 200 millió dollárral károsította meg ügyfeleit, amelyért 22 hónap börtönt és a tőzsdei kereskedelemtől való eltiltást kapott.


„Úgy gondoltuk, hogy hasznos lenne a kezdőknek, ha az ő tapasztalataiból merítve hosszú távon jobb befektetőkké válnának” – idézi a Ragingbull sajtóközleményét a BBC. 

A RagingBull nevű, amatőr befektetőket célzó híroldal ötlete a videósorozat, ám az oldal kitért arra, hogy Belfort semmiképpen nem adhat abban tanácsokat, hogy melyik részvénybe érdemes fektetni.

A Ragingbull nem pénzügyi, hanem oktatási oldalként jelöli meg magát, ahol évi 49 és 2000 dollár közti áron megvásárolható díjért különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe az internetezők.

Jonathan Belfort
Jonathan Belfort Forrás: Investiopedia

Belfort alkalmazása kétségkívül rizikós lépésnek tűnhet, ám az oldalnak már korábban is akadtak kétes ügyei: a Better Business Bureau fogyasztóvédelmi szervezet már panaszt tett ellene, mert nehéz visszaszerezni az oldaltól az előfizetés lemondása után az előre kifizetett díjakat, a Trustpiloton szerint pedig az oldalról való leiratkozás is túl van bonyolítva.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?