Olykor megéri egy kicsit elszakadni a valóságtól, és megnézni, milyen lenne egy olyan eszköz, ami egyébként nincs. Mint például a Surface Watch. 

A Microsoft az idők során számtalan termékkel előhozakodott, legyen az operáció rendszer, irodai programcsomag, okostelefon, táblagép, laptop, vagy éppen a mostanra feledésbe merült Zune. Éppen ezért sokak szerint előbb vagy utóbb belép az okosórák piacára is, bár ilyen jellegű törekvéséről nem tudni. Ettől függetlenül már többen megálmodták, hogyha a gigacég így tenne, akkor miként nézne ki a Surface Watch. Így tett most Reiten Cheng is, aki szerint mindenképpen kerek kialakításra számíthatunk. A minimalista koncepció szerint az óra magnézium vázzal rendelkezne, amihez alcantara szíj tartozhat, természetesen többféle színben.

Maga az első Surface rendezvény egyébként 2012. június 18-án volt, és a sokat bírált Steve Ballmer prezentálta Los Angelesben. A legfontosabb újdonsága, hogy a Windows operációs rendszert először integrálta a Microsoft saját hardverébe. El is nevezték Surface for Windowsnak, míg a második generáció már Intel architektúrát kapott. A Surface megnevezés pedig azóta is él, és leginkább laptopokat, táblagépeket takar, de egyáltalán nem kizárható, hogy a Surface Watch is egyszer majd a család tagja lesz. Kérdés az, hogy az okosórák egyébként eléggé túlzsúfolt piacán lehet-e létjogosultsága a Microsoft termékének. Vagy ugyanúgy, ahogy a Windows Phone, kissé dicstelenül elmerül a feledés tengerében.