nxtpaper
Forrás: Good E-reader

NXTPAPER az E-ink babérjaira pályázik, méghozzá nem is esélytelenül: a mögötte álló cég szembarát módon képzeli el az elektromos papírok világát. 

Az idei IFA kiállítás a járvány miatt közel sem sikerült olyan izgalmasra, mint a korábbiak, bár azért akadtak meglepő fordulatok, például az, hogy a TCL az okosóra és a vezeték nélküli fülhallgató mellett egy elektronikus papírt is villantott.

Ha elektronikus papírról esik szó, akkor feltehetően a  többségenk az E Ink ugrik be elsőként, nem is véletlenül: az E Ink Corporation eszközeit tehát már jó ideje mi is szemmel tartjuk, hiszen többször is bizonyítottak e téren, tavaly például bemutatták a Print Colort, amely szintén egy elektronikus papír, csak éppen színes. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy kihívójuk akadt, mégpedig a TCL formájában, akik 2 évnyi fejlesztés után bemutatták a szembarát elektronikus papírt.

nxtpaper
Forrás: Corriere

A Német TÜV Rheinland is hitelesítette már többek között a képernyőt, amely alig bocsát ki kék fényt, sőt lényegében fényt se nagyon. Ez pedig úgy lehetséges, hogy az ultrareflektív képernyő a természetes fényt használja fel a megjelenítéshez, így nem terheli a szemeket, és ez a panel az e-papírral szemben állítólag mozgó tartalmakhoz, például a  videókhoz is ideális – írja az Origo.

Bár nem tudni, mikor dobják még piacra az NXTPAPER-t, az LCD-nél 36 százalékkal laposabb és 65 százalékkal energiatakarékosabb, az e-papírnál pedig 25 százalékkal kontrasztosabb készüléknek örvendhetnek majd a vásárlók.

Forrás: origo

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!