A Walmart drónokkal kézbesítené a csomagokat

A Walmart drónokkal történő csomagkézbesítési szándékairól már egy ideje hallani, most pedig bejelentette: a Zipline-nel összefogva meg is fogja mindezt valósítani. 

A Zipline drónjaival történő próba-szállításokra az északnyugat-arkansasi Walmart székház közelében került sor, a tervek szerint a következő év elején pedig már élesben indulhatnak a kiszállítások – tudhatjuk meg az Engadget cikkéből. A Walmart sajtóközleményében szereplő videó alapján úgy tűnik, hogy a drón egyszerűen kiadja majd a csomagot egy kis ejtőernyővel, ami szépen az otthonunk előtt landol.


A Zipline drónjai leginkább a vitorlázó repülőkre emlékeztetnek, amelyek nem bocsátanak ki magukból szén-dioxid gázt, így működésik teljesen környezetkímélő. A vállalat egyébként 2016 óta tevékenykedik, és a Walmart szerint a a világ legnagyobb drón-szállító hálózatával rendelkezik: a cég Ruandában kezdte orvosi eszközök szállításával, 2019 óta pedig már Ghánában is működik, ahol kulcsfontosságú szerepet tölt be az egészségügyi eszközök kézbesítésében.

walmart
Forrás: Engadget

A Walmart azért másfelé is kikacsingat: néhány nappal ezelőtt kiskereskedelmi kísérleti programot hirdetett meg a Flytrex drónvállalattal közösen, amelyben hagyományosabb quadcopter típusú drónokat használnának az élelmiszerek és egyéb háztartási kellékek kiszállítására.

Már több nagyobb vállalat is a drónokkal történő kézbesítés mellett érvel, egyrészt mert hosszabb távon olcsóbb, mint az emberi munkaerő, emellett lényegesen gyorsabb és környezetkímélőbb is.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?