Volocopter: 3 év és itt vannak a repülő elektromos taxik!

Igaz, még csak körülbelül három év múlva lehet majd kipróbálni a Volocopter repülő taxijait, ám már most jegyet kell rájuk váltani, sőt keményen a zsebünkbe is kell nyúlni, ha a „VoloCity’-n szeretnénk magunkat fuvaroztatni. 

A német startup a héten bejelentette: az elkövetkező három évben útnak indítják repülő taxijaikat, a „VoloFirst” járatokat. A jegyek ára azért jóval borsosabb lesz a hagyományos taxiénál: 300 eurót kóstálnak majd az utak (körülbelül 110 ezer Ft), a foglaláskor pedig az összeg 10%-át kérik befizetni.


Az ár magában foglal egy 15 perces Volocopter-repülést, amelyet a kereskedelmi indulást követő első 12 hónapban terveznek megejteni, és egy személyre szabott videót a repülésről. Mindezek mellett a vállalat végig kontaktban marad a vásárlókkal: értesítik például arról, hogyan áll a taxi kereskedelmi forgalomba helyezése, és mikor kerülhet sor a repülésre. A foglalás most szerdán vette kezdetét, aznap délutánra az 1000 elővételes jegyből csupán 853 maradt, de december 31-ig még van lehetőség a jegyvásárlásra.

Volocopter egyike azon légi közlekedési vállalatoknak, amelyek azon munkálkodnak, hogy a repülő autó valósággá váljon: fennállása óta 5 ilyen repülőt fejlesztett ki, amelyek közül a „VoloCity” lesz az alapja a taxitársaságok flottájának. Az említett elektromos légi taxi nemrégiben fejezte be sikeres légibemutatóit a németországi Stuttgartban, Helsinkiben, a finn nemzetközi repülőtéren és a szingapúri Marina Bay felett, így a készítők úgy döntöttek: itt az ideje megindítani a jegyértékesítést.

Ha véletlenül Németországban tartózkodtok, és kíváncsiak vagytok, hogyan néz ki élőben a Volocity, akkor erre most lehetőségetek is van, ugyanis a jelenleg a berlini Greentech Fesztiválon látható az egyik modell.

Forrás: Robbreport

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?