Tiszta levegőt mindenkinek! – A légtisztító így segíthet megóvni az egészséget is

Folytatva egyik nemrég megjelent cikkünket, melyben a háztartási eszközök betegségek elleni küzdelemben történő szerepéről beszéltünk, most kifejezetten a légtisztító berendezések jótékony hatásait részletezzük.

Az talán már mindenkinek egyértelmű, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű levegőt lélegzünk be az egészségünk szempontjából. A légtisztító berendezések egyszerűen és emberi áron vehetik le ezt a gondot a vállunkról.


Létfontosságú

Tudod mennyi levegőt használ el egy ember naponta? Nagyjából 14 000 litert (az 14 köbméter)! És tudod, hogy mennyi ideig marad életben levegő nélkül? Átlag 3 percig! Ehhez képest bizony szegény levegő meglehetősen alulértékelt: természetesnek vesszük a létét, és nem is gondolunk bele abba, hogy annak milyensége, mennyire is fontos az egészségünk, és ezáltal az életminőségünk szempontjából.

Ideális esetben a levegőben kevés a por, a kártevő és az allergén, de a mai „civilizáltnak” nevezett világunkban, pláne a nagyvárosokban, ezt már egyáltalán nem tekinthetjük magától értetődőnek. Szomorú tény, hogy a Föld lakosságának több mint 90 százaléka olyan környezetben él, ahol a levegő minősége nem felel meg a WHO által előírt értékeknek.

Samsung AX9500

És ami igazán sokkoló az az, hogy a beltérben, lakásokban, irodákban, munkahelyeken a levegő minősége hagyományosan rosszabb, mint a szabadban. Az Egyesült Államok környezetvédelmi hivatalának felmérése szerint például a kültéri levegő minősége ötször (!) jobb lehet a beltérinél. Ez pedig egyáltalán nem hangzik jól annak fényében, hogy az emberek átlagosan idejük túlnyomó részét, kilencven százalékát bizony valahol bent töltik. Az arányok pedig még inkább eltolódhatnak az olyan időszakokban, mint amit most élünk át a járványveszély idején.

Van megoldás – a légtisztító

Ha nem segít rajtunk egy szellőztetés, mert az ablakunk nem éppen a Kékesre néz, a technika megint csak nem hagy minket cserben! Egy ideje ugyanis megjelentek a bárki által megvásárolható, direkt beltéri, otthoni, irodai használatra szánt légtisztítók. Rengeteg cég kínál ilyen jellegű termékeket, de persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk.

A Samsung a közelmúltban rántotta le a leplet új légtisztító családjáról, amelynek tagjai között markáns különbségek is megfigyelhetőek, éppen amiatt, mert a felhasználók által támasztott elvárások is nagyon eltérőek lehetnek. Néhány dologban viszont mindegyik eszköz hasonlít a másikra: extrémen hatékonyan képesek a levegőből kiszűrni a kártevőket, port, allergéneket.

Független laboratóriumi mérések kimutatták, hogy komplex szűrőrendszerük a legalább 0,3 mikrométeres átmérőjű részecskék 99,7 százalékával elbánik.

Emellett az is fontos, hogy az AX3300M kivételével rendelkeznek integrált WiFi-vel, amelynek révén integrálhatóak egy nagyobb okos otthon rendszerbe, működésük automatizálható, valamint akár távolról, is irányíthatóak egy applikáción keresztül.

A Kocka – Samsung AX9500N

A Kocka fantázianevű termék talán az új család legérdekesebb tagja, elsősorban persze dizájnjának köszönhetően. Ehhez hasonló, leginkább egy mélynyomót vagy hangfalat idéző légtisztítót ugyanis eddig nem nagyon láttunk. A Wind-Free technológiára épülő modell rendelkezik beépített, levegőminőséget folyamatosan vizsgáló szenzorokkal.

Amennyiben azok kritikus szintet mérnek, akkor a készülék automatikusan szolgálatba helyezi magát, és megkezdi a levegő tisztítását. A masina egy 47 négyzetméteres ingatlan vagy helyiség levegőjének megtisztítására alkalmas. Mivel modulárisan több is összeépíthető egyetlen egységgé, ezért értelemszerűen ennél nagyobb területek sem okozhatnak számára problémát.

Nagy teljesítmény – Samsung AX7500K

Ezen készülék extrája a kiemelkedő teljesítmény! A kialakítása révén csak úgy zúdul bele a levegő, amelyet a kettős ventilátor rendszer 3 irányba továbbít a tisztítási folyamat után. Egyetlen óra alatt akár 701 köbméternyi levegőt „pucolhat ki”, ami ebben a kategóriában igen jó eredménynek számít.

Légtisztító, betegségek, samsung

Ez is rendelkezik beépített, levegőminőséget vizsgáló szenzorokkal, és az intelligens mód sem hiányzik, amely ennek megfelelően automatikusan módosítja az egyes beállításokat. A Samsung AX7500K egyik különlegessége a karcsú kialakítás, amelynek köszönhetően kevés helyet foglal, és így könnyű neki helyet találni anélkül, hogy zavarna.

Mobilis – Samsung AX5500K

Az AX5500K sok mindenben hasonlít az AX7500K-ra, hiszen például ez is három irányba fújja a tiszta levegőt. Viszont annál alacsonyabb, kompaktabb, és nem utolsó sorban mobilisabb. Ellátták ugyanis kis, láthatatlan kerekekkel, amelyek révén egyszerűen mozgatható. Ennek köszönhetően egyszerűen átvihető egyik szobából vagy helyiségből a másikba, így nem kell feltétlenül több légtisztítót vásárolni ahhoz, ha valakinek nagy lakása, háza van. Ez a megoldás akár irodai környezetben is nagyon jó szolgálatot tehet.

Világít is – Samsung AX3300M

Az új Samsung légtisztító berendezések között található meg az az AX3300M, amelynek külsejét már több dizájndíjjal jutalmazták. Többek között azért, mert rendelkezik egy ízléses, rejtett fényforrással, amely diszkréten képes bevilágítani a szobát, különleges, meghitt hangulatot teremtve.

E modell csupán 9,2 kilogrammot nyom, és kellően kompakt kialakítású (35 x 64 x 35 cm), azaz akár be lehet tenni a kocsiba, és át lehet vinni a családtagokhoz, barátokhoz, hogy ott is megszabadítsa a levegőt a kártevőktől és a különféle szennyeződésektől.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?