érzelmileg-támogató-állatok
Fotó: BBC

Le kell mondania a malacok, papagájok, pávák fedélzeti utaztatásáról az Alaska Airlines utasainak, ugyanis a légitársaság betiltja az érzelmileg támogató állatok szállítását.

Az Alaska Airlines kedden jelentette be, hogy január 11-et követően nem engedélyezi az érzelmileg támogató állatok fedélzeti szállítását. Az új szabályok nem vonatkoznak azokra a kutyákra, akik bizonyos feladatok elvégzésére vannak kiképezve, mint például a vakvezető kutyák. A tiltás azokra az „érzelmileg támogató állatok” – majmok, pávák és kígyók – tömkelegére, és mindazokra vonatkozik, amiket az emberek az elmúlt években megpróbáltak felcipelni a repülőgépre.

A légitársaság az Egyesült Államok tiltására elsőként reagált, Amerika ugyanis nemrégiben jelentette be, hogy betiltja, hogy az utasok érzelmileg támogató állatokat vihessenek a repülőgép fedélzetére. Első hallásra talán kutyákra és cicákra asszociálna az ember, ám a médiában keringtek olyan hírek, hogy a kevésbé megszokott állatokat is felvittek magukkal az emberek: a pávás eset után például szigorítottak is a légitársaságok, és kikötötték, csak az viheti fel fura állatát a fedélzetre, aki orvosi papírral tudja igazolni, hogy terápiás jelleggel feltétlen szüksége van rá.

érzelmileg támogató állatok
Fotó: The Conversation

A légitársaságok szerint korábban az utasok rendszeresen visszaéltek azzal a lehetőséggel, hogy állatokat vihetnek fel a fedélzetre, egyes források szerint ráadásul az is előfordult, hogy a házikedvencek megtámadták az utasokat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!