Festői szépségű osztrák közutakon tesztelték a Sony tavaly bejelentett, Sony Vision-S névre keresztelt elektromos autóját. 

Tavaly év elején robbant a hír, miszerint a szórakoztató elektronika gyártásban erős Sony egy saját fejlesztésű elektromos autón dolgozik, hogy megmutassák a vállalat autókba szánt elektronikai fejlesztéseit. A Sony elméletileg nem gondolkodik gyártásban, így szinte biztos, hogy a piacon nem lesz megvásárolható a jármű.

A prototípus mindenesetre elég komoly lett, hiszen 33 különféle szenzor segíti a járművet, hogy az megfelelően érzékelje, mi történik a külvilágban és az autó belsejében egyaránt. A négykerék meghajtású modellt két 272 lóerős villanymotor hajtja, amely 4,8 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t, 240 km/h végsebesség mellett. A Vision-S képes felismerni a benne ülőket, sőt szórakoztatni is őket, hiszen olyan programokat építettek bele, amelyekkel élményekkel telivé varázsolható az utazás.

sony vision s
Fotó: Sony

Ami a designt illeti, a gyártó nem eresztette túlzottan szabadjára a fantáziáját, hiszen a Sony elektromos autója leginkább a Tesla Model 3 és a Porsche Taycan szerelemgyerekére emlékeztet.

A Sony még tavaly év júliusában jelentette be, hogy 2020 év végén elkezdi tesztelni Európában a járművet, ehhez pedig tartották is magukat, és az osztrák közutakon már fel is avatták a Sony Vision- S egyik prototípusát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!