Csütörtökön Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere, több, mint 185 milliárd dolláros vagyonával vette át a vezetést. 

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa az Amazon alapítóját, Jeff Bezost előzte meg, akinek jelenleg 184 milliárd dollár a vagyona. Bezos 2017 óta letaszíthatatlan volt a trónról.

Elon Musk 2020 elején „csupán” 27 milliárdos vagyont jegyzet, ezzel még a világ 50 leggazdagabb emberének listáját is alig-alig gyarapíthatta. A CNBC amerikai hírportál értesülései szerint, Musk vagyongyarapodása minden idők leggyorsabb emelkedése a gazdagok listáján, tehát senki nem került még a történelemben ilyen gyorsan a lista élére.

A Tesla részvényei elképesztő ütemben növekedtek, miközben az Amazon árfolyama csak visszafogott növekedést mutatott.

elon-musk-leggazdagabb
Az Amazon alapítója, Jeff Bezos, akit Elon Musk letaszított a trónjáról. Fotó: Time Magazine

Musk még júliusban hagyta le Warren Buffett médiamogult, novemberben pedig a Microsoft-alapítóját, Bill Gates-t utasította a háta mögé, ezzel pedig a világ második leggazdagabb embere lett. Musk az elmúlt 12 hónapban több pénzre tett szert, mint ami Bill Gates teljes vagyona (132 milliárd dollár).

A Tesla részvényeinek növekedését a pozitív befektetői hangulat mellett az is befolyásolta, hogy utat tört magának a S&P 500 index felé, amely az érték alapján legnagyobb amerikai vállalatok részvényindexe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!