Az idei CES-en villantotta meg először a feltekerhető kijelzős mobilját az LG, majd megerősítette, hogy az idén ténylegesen is megjelenik a boltokban. 

Régóta nyílt titok volt, hogy az LG egy feltekerhető kijelzős mobilon dolgozik. Végül koncepciók terén többen is megelőzték, mire a CES-en a dél-koreai gyártó megvillantotta a saját megoldását. Túl sok mindent nem árult el azonban az eszközről a gyártó, sőt, igazából semmit. Csak egy rövidke klip volt az LG Rollable nevű kütyüről, ami szintén koncepciónak nézett ki.

Hasonlót összerakott az Oppo és a TCL is, de kereskedelmi forgalomban megjelenő termékről ezeknél a cégeknél sem volt szó.

Az LG Rollable egyébként azóta kiderült, hogy BOE OLED-kijelzőt használ, ami a készülékházból tekeredik ki, ha nagyobb képernyőre van szükség.

A Nikkei Asia pedig arról számolt be, hogy az LG szóvivője megerősítette számukra: az LG Rollable még idén megjelenik a boltok polcain. Dél-koreai források szerint szeptemberben válik majd elérhetővé, 2560 dolláros vételáron. Úgy sejtjük, nem kapkodnak majd érte az emberek…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: LG