Az új TCL táblagép kijelzője az E Ink által használt, elektronikus tintás megoldásra hasonlít, és színes is. 

A TCL egészen gigantikus dömpinget tartott a CES-en, olcsó mobilokat, olcsó tableteket és feltekerhető kijelzőt, sőt, Google TV-s tévéket is villantott. Az egyik legérdekesebb terméke mégis a TCL Nxtpaper. Ez egy különleges kijelzővel rendelkező tablet, ami nem a képfrissítésre és felbontásra gyúr, hanem a szemeink védelmére.

Az LCD-kijelzőt ugyanis NCVM-kompozit megoldásra cserélték, aminek a lényege, hogy igazából pont úgy működik a képernyő, mint egy elektronikus tintás megoldás. Csak itt teljesen színes panelről beszélünk, 1440 x 1080-as felbontással. Háttérvilágítás nincs, így hosszas használat esetén sem fáradnak ki a felhasználó szemei.

A TCL szerint ez azért is fontos, mert manapság sokan egész nap kijelző előtt dolgoznak vagy tanulnak. Az esti órákra pedig egy USB-s segédfény jár a tablethez.

Az Nxtpaper a panel sajátosságai miatt csupán 7,4 mm vastag, 316 grammos. A 10 hüvelykes képernyő alatt 8-magos MediaTek chip található, 4 GB RAM-mal, 64 GB tárhellyel és microSD-foglalattal. Az 5000 mAh-s akku 18 wattos töltést támogat, és 400 órás készenléti időt ígér. A rendszer pedig Android 10, tehát nincsen semmi megkötés. Az áprilisban érkező termék ára csak 349 dollár lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: TCL