Mutatunk öt modellt, amely szerintünk simán beválhat, ha valaki keveset akar költeni tévére. Olcsó tv vásárlás tanácsadó!

Olcsó tv vásárlás

Ha valaki ma tévét akar venni, akkor túlzás nélkül állíthatjuk, hogy hatalmas kínálatból választhat. A skála egyik felén ott vannak a minden földi jóval teletömött, borsos árú QLED, OLED, ULED és Nanocell tévék, velük szemben pedig az olcsó, ötvenezer forintos árcédulát alulról nyalogató modellek. Ez utóbbiak ugyan nem tűnnek fel túl gyakran a médiában, nem róluk szólnak a hírek, nem velük van vele a sajtó. De ettől függetlenül nem kezelhetjük őket mostohagyerekként, hiszen rengetegen vannak, akik nem tudnak vagy akarnak sok pénzt költeni televízióra.
Ebben a kategóriában ennek megfelelően hatalmas a választék, sok a márka, és a modell is.

olcsó tv vásárlás

Ráadásul a tapasztalataink szerint olcsó tv vásárlásnál nem könnyű az ember helyzete, hiszen bizony nagy számú, tévének csúfolt ipari hulladék is jelen van ebben a termékosztályban, de akadnak teljesen korrekt készülékek is. Ez utóbbiakból választottunk ki öt darabot, amelyek ma szerintünk a legjobbak ebben az 50 000 forint környéki-alatti ligában. Ha valakinek még esetleg van valami jó tippje-tapasztalata, ne tartsa magában! Korábban már írtunk arról, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni olcsó tv vásárlásnál, akit érdekel ez is, kattintson oda bátran. Jöjjenek tehát a konkrét készülékek, amelyeknél rögtönk az árukeresős linket használtuk.

Metz 32MTB2000

A Metz márkanevet a tévés szektorban a hatalmas kínai Skyworth konszern birtokolja. A készülék mögött egy nagy cég áll, rendes hazai képviselettel. A digitális tunerekkel ellátott termékbe LED háttérvilágítású VA panel került, amely korrekt valós kontrasztot (kb. 3000:1) produkál, a betekintési szög terén pedig elfogadhatóan teljesít.

olcsó tv vásárlás

A képfrissítési ráta 50 Hz, de ellátták az interpolációs eljárással, amely virtuális képkockák beillesztésével teremti meg a folyamatosabbnak tűnő mozgás illúzióját. Csupán HD felbontású, viszont ez ebben a 32 inches képméretben általánosnak számít. A maximális fényereje 230 nit, ami nem tűnik soknak, viszont otthoni körülmények között bőven elég. A dizájnja nem valami nagy durranás, de ennyi pénzért sokkal többet nem várhatunk.

A Metz 32MTB2000 ára jelenleg kb. 45 000 forint.

Hisense H32B5100

A Hisense egyike a brutál stabil háttérrel rendelkezők feltörekvő kínai márkáknak. A cégnek vannak kifejezetten innovatív televíziói is, de szerencsére a belépő szintet sem hanyagolják. A Hisense H32B5100 nagyon jó színpontosságot, és betekintési szöget szavatoló IPS LCD panel került, Direct-LED háttérvilágítással. Azaz a fénykibocsátó diódákat rács alakzatban helyezték el, amely jó homogenitást szavatol, magyarán nem kell tartani a zavaró felhősödéstől. 50 Hz-es a maximális képfrissítési ráta, de ebben is van mozgásjavító technológia.

Olcsó tv vásárlás

A 180 nites maximális fényereje elsőre riasztóan kevésnek tűnhet, de nem kell félni, ez átlagos használat mellett simán elég. Ez is HD felbontású (1366 x 768 képpont), de ennél nagyobb részletességet ebben az árkategóriában nem fogunk találni. Ez a tv rendelkezik digitális tunerekkel, valamint gyári médialejátszó szoftverrel, azaz elég bedugni a fenekébe egy pendrive-ot vagy merevlemezt és máris nézhetjük az azokon találhat filmeket, videókat.

A Hisense H32B5100 nagyjából 47 000 forintért vihető haza.

Sharp 32CB3E

A Sharp elég kemény éveket élt meg a közelmúltban, hiszen majdnem lefőtt a kávé a japán cégnek. De talpra álltak, és ontják a tévéket megint, elsősorban az olcsóbb modellek terén vitézkednek. A Sharp 32CB3E például a belépő ligában domborít, 32 inches képátlójával és HD Ready felbontásával. Van benne USB-s médialejátszó, VA LED LCD képalkotási technológiára épül, ami jó kontrasztot, épkézláb színeket és vállalható betekintési szöget biztosít.

Extrája az amerikai audio specialista, a Haman Kardon fejlesztett, és ami az áltagnál lényegesen erőteljesebb és tisztább megszólalást produkál. Szerencsére a digitális tv tunereket sem spórolták ki belőle.

A SHARP 32CB3E kb. 50 000 forintba kerül.

Thomson 32HD3306

Jeah, megint egy márkás darab! De aki abban a hitben ringatja magát, hogy a Thomson egy francia cég, azt el kell, hogy keserítsük. A brandet már régesrég megvásárolta a TCL, de ez nem gond, mert a kínai holding jelenleg a világ harmadik legnagyobb tv gyártója. Bezony, lefőzték a Sonyt, a Philipset vagy a Panát, hogy csak néhány komoly nevet említsünk. Ráadásul sokat áldoznak fejlesztésre is, egy szóval tök okés ennek a készüléknek a háttere.

Azt nem mondjuk, hogy ez a világ legjobb televíziója, de azt igen, hogy tapasztalataink alapján az alacsony árhoz képest totál vállalható képminőséget produkál. Ez is egy 32 inches, digitális tunerekkel megtámogatott, HD Ready (1366 x 768) modell, ami full átlagos külsővel, és az átlagosnál picit komolyabb hangerővel bír.

A Thomson 32HD3306 ára nagyjából 50 000 forint

+1 – LG 32LK510BPLD

A végére tartogattuk a kivételt, amely erősíti a szabályt. No nem azért, mert vacak a képe, hanem mert kicsit többe kerül 50 papírnál. Ez az LG 32LK510BPLD, amit azért nem bírtunk kihagyni a válogatásból. Az eddigi élettapasztalatunk alapján ugyanis messze ennek van a legjobb képe ebben az igen olcsó kategóriában.

olcsó tv vásárlás

A vállalat jobb tévéinél megismert smart extrák hiányoznak, de a képfeldolgozó chip kihozza a legtöbbet az olcsó LCD panelből. Ez is HD Ready felbontású és a mozgásjavító interpolációs technológiát nem spórolták ki belőle. A Direct-LED háttérvilágításnak köszönhetően foltosodás-felhősödés nincs, médialejátszója biztosítja a különféle videó állományok megjelenítését, viszont csak egy átlagos 2×5 wattos hangrendszerrel bír.

Az LG 32LK510BPLD ára 54 000 forint