Biden az összes kormányzati járművet elektromosra cseréli

Joe Biden amerikai elnök megkezdi a kormányzati autók elektromos járművekre való lecserélését kampánya alatti ígéretéhez híven. 

Donald Trump és kormánya nem éppen a környezetvédelmi intézkedéseiről vált híressé, elég csak arra gondolnunk, hogy Trump elnöksége alatt lépett ki az Egyesült Államok a párizsi éghajlatvédelmi egyezményt elismerő országok köréből.


Joe Biden már kampánya alatt is sokat beszélt a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságáról, ezek kapcsán kerültek szóba az elektromos autók is. Ennek az ígéretnek a beteljesítése, hogy az amerikai elnök az összes kormányzati autót le kívánja cserélni Amerikában gyártott, tiszta elektromos autókra, amellyel nem csak a környeztet, hanem a hazai autógyártást is támogatná az elnök.

biden-elektromos
Fotó: The Verge

Mindez megközelítőleg 645 ezer(!) járművet jelent, amelyben benne foglaltatik 173 ezer katonai, 245 ezer civil és 225 ezer postai autó is. Biden elmondta, hogy intézkedéseivel támogatni fogja az elektromos autók gyártását, egyúttal pedig szeretné felülbírálni a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását is.

A kormányzati gépjárművek közül a személygépkocsik lecserélése tűnik a legegyszerűbb feladatnak, hiszen ezekhez már most van elérhető kínálat. A katonai és a postai járművek leváltására valamikor a közeljövőben kerülhet majd sor, pláne, ha a General Motors és a Ford kellőképen odateszi magát.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?