Hibernálja majd a használaton kívüli appokat az Android 12

A jelentések szerint az Android 12 kibővíti az Android 11 egyik funkcióját, és automatikusan hibernálja a régen használt appokat. 

Az Android 11 egyik funkciója már képes volt automatikusan visszavonni az appok engedélyeit, ha azokat régóta nem használtuk. Az XDA jelentése szerint ezt a funkciót most kibővíti az Android 12-ben a Google.


A szivárgások szerint amennyiben két hónapja nem használunk egy appot, akkor a rendszer automatikusan visszavonja majd a meglévő engedélyeit. Az automatikus hibernálás funkcióval pedig az ideiglenes fájlok is törlődnek, így plusz hely szabadul fel.

Azt persze nem tudni, hogy a jövőbeli fejlesztői előzetesekben vagy a végleges kiadásban ez milyen formában bukkan fel, de az jól látható, hogy a Google a biztonságot és az üzemidőt szem előtt tartva igyekszik takarékra kapcsolni azokat az appokat, amelyeket nem használunk gyakran.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: NextPit, XDA

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?